5η συνεδρίαση της «Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού»

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 5η συνεδρίαση της «Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού»

«Η οριστικοποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού» απασχόλησε τα μέλη της Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Ν. Κοζάνης κατά τη χθεσινή 5η κατά σειρά συνεδρίαση του οργάνου, που συνήλθε σε σύσκεψη στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου αυτής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειου Μιχελάκη.

Την παρουσίαση του σχεδίου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας με τη διάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου όπως αυτός διαμορφώθηκε, έκανε η Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κα. Μαρία Μπηλιάτη, πάνω στο οποίο υπήρξαν ορισμένες παρατηρήσεις και προτάσεις από τα μέλη της Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλειος Μιχελάκης διευκρίνισε για άλλη μια φορά προς όλα τα μέλη της Επιτροπής ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας αποτελεί το βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας των υπαρχουσών υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού αλλά και της πλήρους ανάπτυξης των νέων Δήμων όπως αυτοί θα διαμορφωθούν από την 1η Σεπτεμβρίου με αποτυπωμένες δεσμεύσεις ως προς αυτόν, από το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τόνισε δε ότι οι διατυπώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επί του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας θα πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια και ότι αυτό μεταφράζεται με τη διασφάλιση και εξασφάλιση της διαχειριστικής επάρκειας των δυο Δήμων, τη μεταξύ τους συνεργασία αλλά και τις ταμειακές υποχρεώσεις. Αποφάσεις που θα οδηγούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και συνεπώς στην υπολειτουργίας τους, με την ιδιότητα του Επόπτη Ελέγχου Νομιμότητας όπως υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης «θα ακολουθήσουν την οδό της αναπομπής ως προς τον έλεγχο νομιμότητάς τους».

Αναφορικά με την κατανομή του προσωπικού πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες ζητώντας από τους Διευθυντές του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού να αποτυπώσουν σε γραπτή τους εισήγηση την υπηρεσιακή τους άποψη επί του θέματος με βάση τα συμφέροντα των Δήμων, εισηγήσεις οι οποίες θα πρέπει να αποσταλούν στα μέλη και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια η σύγκλιση του οργάνου και η λήψη απόφασης επ΄ αυτού.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν: από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοίκησης κ. Χαμπίπης Δημήτριος, η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Νομικών Προσώπων Κοζάνης κα. Παφύλη Περιστέρα και από το Γραφείο Συντονιστή η κα. Σταθοπούλου Μαρία, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος Αθανάσιος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστος και Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης Θεόδωρος, οι Διευθυντές της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Τσιουκαρδάνης Αθανάσιος και Θεοδωρίδης Εμμανουήλ αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντόπουλος Βασίλειος και Παπαδημητρίου Ζήνωνας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαστεργίου Θωμάς, η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κα. Μπηλιάτη Μαρία, η Ειδική Συνεργάτης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κα. Κοσματοπούλου Χάιδω και ο Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής κ. Παπαδημητρίου Χρήστος.

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!