Βρέθηκε βλήμα Β΄Παγκοσμίου πολέμου σε αρχαιολογική ανασκαφή στη Μαυροπηγή

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Βρέθηκε βλήμα Β΄Παγκοσμίου πολέμου σε αρχαιολογική ανασκαφή στη Μαυροπηγή

Ένα βλήμα  πυροβόλου όπλου  πιθανότατα του Β΄Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε, κατά την διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή της Μαυροπηγής  και πολύ κοντά στα νεκροταφεία. Αμέσως σήμανε συναγερμός ειδοποιήθηκε, η αστυνομία ενώ ο χώρος αποκλείστηκε με τους εργαζόμενους της αρχαιολογικής υπηρεσίας να απομακρύνονται  για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται κλιμάκιο του στρατού να εξερευνήσει τον χώρο και να απομακρύνει το πολεμικό υλικό. Παράλληλα  θα  επιχειρήσει να εντοπίσει,  ανάλογα ευρήματα, εάν υπάρχουν στην περιοχή όπου βρέθηκε το βλήμα,  ώστε να αποδοθεί με ασφάλεια και πάλι ο χώρος στους εργαζόμενους της αρχαιολογικής υπηρεσίας  και να συνεχιστούν με ασφάλεια οι ανασκαφικές εργασίες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!