Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

14 Ιουνίου τιμάται ο Εθελοντής Αιμοδότης

14 Ιουνίου τιμάται ο Εθελοντής Αιμοδότης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Οι εθελοντές αιμοδότες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, είναι οι άνθρωποι που δίνουν αίμα και αιμοπετάλια σε όποιον έχει ανάγκη.
 Δώστε αίμα..
 Δώστε ζωή!
14η Ιουνίου
Επιλέχτηκε η ημέρα αυτή, γιατί είναι η μέρα που στα 1868 γεννήθηκε ο Αυστριακός γιατρός Karl Landsteiner (1868-1945), ο οποίος στα 1900 ανακάλυψε τις τέσσερις ομάδες αίματος (ΑΒ, Α, Β, & Ο) και λίγο αργότερα τον παράγοντα ΡΕΖΟΥΣ (θετικό- αρνητικό) με αποτέλεσμα να γίνονται στο εξής πιο ασφαλείς και χωρίς προβλήματα επιπλοκών οι μεταγγίσεις αίματος στους ασθενείς από Εθελοντές Αιμοδότες με το ίδιο ακριβώς αίμα.
Για τις ανακαλύψεις του αυτές ο Karl Landsteiner τιμήθηκε στα 1930 με το βραβείο NOBEL ιατρικής.
 Προς τιμήν του καθιερώθηκε η ημέρα των γενεθλίων του ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας για την περιοχή μας, όπως και όλοι οι άλλοι σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α.,  για την Ελλάδα,  θα  προσπαθούμε για την επιτυχία του στόχου:
“Να γίνουμε αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στη χώρα μας και παντού στον κόσμο”
Δίνουμε Αίμα Δίνουμε Αιμοπετάλια
Είναι στο χέρι μας.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...