Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Ποδαρικό για την  εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πτολεμαΐδα έκανε το Μουσικό σχολείο!

2λ ανάγνωσης
Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Οι μαθητές της τρίτης λυκείου του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους επαφή με την πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποσπάσεως εκπαίδευση  .

Σε επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου Κ Παύλο Ταγτεβερενίδη  δήλωσε ότι:

<< Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές τόσο από τα παιδιά όσο και από τους καθηγητές μιας και τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία >> .

Επιπλέον , ανέφερε ότι << Είναι ένα καλό εγχείρημα από την μεριά του Υπουργείο για να μην χαθεί η επαφή των μαθητών με το σχολείο και παρά τα κάποια πρακτικά και τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν στην πρώτη δοκιμή θα επιτύχει τον στόχο του >> .

Τέλος , στην ερώτηση αν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσής απάντησε ότι δεν έχουν κάποια πληροφόρηση ακόμα ,ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το αν το σύστημα θα μπορέσει να αντέξει πολλά σχολεία ταυτόχρονα  .

Από την πλευρά των μαθητών που μερικοί εξ αυτών απάντησαν  σε ερωτήσεις του eordaialive έμειναν ικανοποιημένοι από αυτή την πρώτη επαφή τους με την διαδικτυακή πλατφόρμα αφού έχουν την δυνατότητα να ακούν και να βλέπουν το καθηγητή τους όπως και στην <<φυσική>> τάξη αλλά και να σηκώνουν το χέρι τους και να τους δίνετε ο λόγος .

Μια ακόμη δυνατότητα είναι αυτή της σίγασης μαθητών που προκαλούν φασαρία στην τάξη από την πλευρά του καθηγητή και την άρση αυτής όταν ηρεμήσει ο ατίθασος μαθητής .

Ωστόσο , επισήμαναν οι μαθητές ότι θέλει αρκετές βελτιώσεις η πλατφόρμα αυτή για να λειτουργεί στον μέγιστο βαθμό .

Κλείνοντας , αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές όπως μας δήλωσαν   θα το παρακολουθούν για 3 ώρες ημερησίως με την ύλη να σταματάει να τρέχει προσωρινά μιας και στόχος του υπουργείου παιδείας δεν είναι η αντικατάσταση της <<φυσικής τάξης >> αλλά η επαφή τον μαθητών με το σχολείο στις κρίσιμες μέρες που διανύει η χώρα μας .

 

Για το eordaialive.gr

Βασίλης Σακουλέβας

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *