Υπουργείο Οικογένειας: Ποια επιδόματα “περνούν” σε αυτό και αυξάνονται

Υπουργείο Οικογένειας: Ποια επιδόματα “περνούν” σε αυτό και αυξάνονται
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στα “χέρια” του νέου υπουργείου Οικογένειας  που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περάσουν, μεταξύ άλλων,  τα επιδόματα  του ΟΠΕΚΑ  αλλά και το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ” Σπίτι μου”.

Υπενθυμίζεται πως στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ συμπεριλαμβάνεται και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το οποίο θα αυξηθεί από την 1η Απριλίου του 2024 κατά 8% και θα διαμορφωθεί στα 216 ευρώ σε μηνιαία βάση από 200 ευρώ που είναι σήμερα, όπως είχε ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία. Επίσης επισημαίνεται πως για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ  σε μηνιαία βάση  και για κάθε ανήλικο κατά 50 ευρώ το μήνα.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Δηλαδή το ποσό αυτό προσαυξάνεται από την 1η Απριλίου του  2024 ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού. Αναλυτικά:

  • Οι δικαιούχοι που παίρνουν σήμερα 200 ευρώ σε μηνιαία βάση, θα λάβουν 216 ευρώ,
  • Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν 300 ευρώ σε μηνιαία βάση, θα δουν το ποσό των 324 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό τους
  • Οι δικαιούχοι που παίρνουν σήμερα 400 ευρώ το μήνα, θα πάρουν 432 ευρώ.

Η πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος πραγματοποιείται με πίστωση εξ ημισείας στον τραπεζικό  λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών όταν το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Σπίτι μου»

Τη δυνατότητα να αγοράσουν κατοικία αξίας έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και παλαιότητας τουλάχιστον 15 ετών με μηνιαία δόση πολύ χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς έχουν οι νέοι ή  ζευγάρια ηλικίας 25-39 ετών μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου».

Δηλαδή η ΔΥΠΑ χορηγεί άτοκα το 75% του κεφαλαίου, ενώ στους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα) το δάνειο είναι όλο άτοκο.

Δικαιούχοι είναι άτομα ή ζευγάρια ηλικίας από 25 έως 39 ετών, με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ έως το ποσό που αντιστοιχεί για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης (16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου)με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν  ακίνητο που καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Τα δάνεια καλύπτουν έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου με ανώτατο όριο τις 150.000 ευρώ και μπορούν να έχουν διάρκεια έως 30 έτη.

Η αναβάθμιση του ελέγχου των κοινωνικών επιδομάτων

Μάλιστα αναμένεται να γίνει αναβάθμιση στον έλεγχο των  κοινωνικών επιδομάτων. Δηλαδή θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση για όλα τα επιδόματα ανά δικαιούχο, θα γίνεται αυτοματοποιημένος έλεγχος  κριτηρίων, θα συγκεντρωθούν τα επιδόματα σε μία βάση και θα εναρμονιστούν τα κριτήρια προκειμένου να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στη χορήγηση των επιδομάτων αλλά και να μην ταλαιπωρούνται  πολύ  οι δικαιούχοι.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...