Μιχαηλίδου: Πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 15 επιδόματα για τον Μάρτιο - Πότε θα μπουν χρήματα στα ΑΤΜ

Μιχαηλίδου: Πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα

 

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα καταβληθούν τα επιδόματα αναπηρίας στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, με δύο έκτακτες δόσεις το Δεκέμβριο όλοι οι δικαιούχοι των επιδομάτων αναπηρίας, 173.000 συμπολίτες θα λάβουν 250 ευρώ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” όλοι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δουν τη δόση να διπλασιάζεται μέσα στο Δεκέμβριο” και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: ” μια τυπική οικογένεια με δύο παιδιά που είναι στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λαμβάνει 400 ευρώ το μήνα, τον Δεκέμβριο θα λάβει 800 ευρώ . Στις 15 Δεκεμβρίου θα μπει η πρώτη δόση και μετά τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή 28 Δεκεμβρίου θα μπει η δεύτερη δόση .

” Οπότε για όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος διπλή η δόση τον Δεκέμβριο και για όλους τους δικαιούχους των επιδομάτων αναπηρίας 250 ευρώ έξτρα και πάλι τον Δεκέμβριο”, σημείωσε με έμφαση .

Προνοιακά επιδόματα: Θα υπα΄ρξει κάποια αλλαγή -Τι απαντά η Μιχαηλίδου
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μιχαηλίδου: Πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα


Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα προνοιακά επιδόματα το 2022. ” Δύο τύπου είναι οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν στα επιδόματα”, απάντησε. Και είπε ότι μια αλλαγή είναι ” οι έκτακτες ενισχύσεις δηλαδή το ότι μεγαλώνει το ποσό, όπως είπαμε τώρα για τον Δεκέμβριο. Και η δεύτερη τύπου αλλαγή είναι η διαφορά, η μεγέθυνση των δικαιούχων”.

Επίσης υπενθύμισε ότι στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εντάχθηκαν οι άστεγοι και οι κακοποιημένες γυναίκες που διαμένουν σε δομές. ” Αυτή είναι η τελευταία αλλαγή που έχει γίνει .Και αυτοί θα λάβουν το επίδομα το διπλό μέσα στο Δεκέμβριο .Και δυναμικά επανεξετάζουμε το 2022 τι θα γίνει . Πάντως στον προϋπολογισμό δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχει κοπεί από κανέναν το επίδομα και κοιτούμε δυναμικά που μπορεί να προκύψουν παραπάνω ανάγκες,”σημείωσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...