Κωτσιδης Στέφανος

Market Pass 2 με αλλαγές στην αίτηση – Τα νέα για την πρώτη πληρωμή

Market Pass 2 με αλλαγές στην αίτηση - Τα νέα για την πρώτη πληρωμή
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η «μάχη» με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με αποτέλεσμα η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης να συνεχίζεται. Όπως έγινε γνωστό, το επίδομα Market Pass πήρε παράταση για λίγους ακόμη μήνες, με βασικές, ωστόσο, αλλαγές ως προς τις αιτήσεις στο vouchers.gov.gr.

Υπενθυμίζεται πως το Market Pass 2 έχει λάβει τρίμηνη παράταση, εξακολουθεί να κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ και επηρεάζεται από τις φορολογικές δηλώσεις 2023, δηλαδή θα δοθεί μετά από εξέταση του δηλωθέντος εισοδήματος του 2022.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Πότε η αίτηση για Market Pass 2 στο gov.gr

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα ανοίξει τέλη Αυγούστου για αίτηση, αλλά όχι για όλους.

H διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση είτε επειδή έχασαν την προθεσμία είτε επειδή δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις (θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα). Αν λάμβαναν τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η παγίδα του Market Pass 2

Όλοι οι δικαιούχοι (παλιοί και νέοι) θα πρέπει να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς, ναι μεν έχει δοθεί παράταση, αλλά το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022 και υπάρχουν 900.000 δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πότε η πρώτη και διπλή πληρωμή

Η πρώτη πληρωμή του Market Pass 2 θα είναι διπλή και θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Η επόμενη και τελευταία θα γίνει τον Οκτώβριο.

Αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Market Pass 2

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr (κάνετε κλικ εδώ), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.

Ακολουθεί η εξής διαδικασία:

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Τα ποσά του Market Pass 2

Το Market Pass στον νέο του κύκλο θα είναι από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας. Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης