Κωτσιδης Στέφανος

Τουρισμός για Όλους 2023: Νεότερα για την αίτηση στο gov.gr – Έρχεται αύξηση

Τουρισμός για Όλους 2023: Νεότερα για την αίτηση στο gov.gr - Έρχεται αύξηση
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Πού οφείλεται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση για το πρόγραμμα διακοπών Τουρισμός για Όλους 2023. Πότε η αίτηση στο gov.gr και ποιες αλλαγές προκρίνονται.

Με το σταγονόμετρο έρχονται τα νεότερα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023, με το οποίο οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα για φθηνότερες διακοπές.

Και ενώ ο Αύγουστος έρχεται και η τιμή της βενζίνης ξεφεύγει και πάλι, το υπ. Τουρισμού δεν έχει δώσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για το πρόγραμμα που προβλέπει 150 ευρώ επίδομα για φθηνότερη διαμονή σε κατάλυμα της επιλογής σας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Τουρισμός για Όλους 2023 θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες – χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία – για αιτήσεις στο Tourism4all στο gov.gr.

Τα αποτελέσματα με τους δικαιούχους προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Τουρισμός για όλους 2023: Ο πιθανός λόγος καθυστέρησης της αίτησης στο gov.gr

Ένας από τους λόγους που φέρεται να καθυστερεί το πρόγραμμα, είναι πως οι αρμόδιοι εξετάζουν μερικές αλλαγές ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, αλλά και της αύξησης του ποσού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega εξετάζεται αύξηση της τάξεως των 50 ευρώ, δηλαδή το voucher από τα 150 ευρώ να φτάσει τα 200 ευρώ και για ΑμΕΑ από τα 200 να αυξηθεί στα 400 ευρώ.

Επίσης, αναμένεται για πρώτη φορά να δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα:

 • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
 • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
 • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
 • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για Όλους 2023: Βήμα-βήμα η αίτηση στο gov.gr

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, να επιλέγετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια:

 • Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet.
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
 • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
 • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
 • Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
 • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
 • Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
 • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
 • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
2
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.