Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα ποσά για την επιδότηση Σεπτεμβρίου – Οι ανακοινώσεις Σκρέκα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα ποσά για την επιδότηση Σεπτεμβρίου – Οι ανακοινώσεις Σκρέκα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα ποσά για την επιδότηση Σεπτεμβρίου – Οι ανακοινώσεις Σκρέκα

 

Τα ποσά των επιδοτήσεων  για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τον μήνα Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου. 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

“Για αυτό τον μήνα η  κυβέρνηση θα διαθέσει  1,9 δισ. ευρώ για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις” είπε.

“Συγκεκριμένα:

  • Για τα οικιακά τιμολόγια: 

Η επιδότηση αφορά  σε όλες τις  παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και για όλους τους παρόχους. Αφορά σε περίπου 6 εκατομμύρια οικιακές παροχές. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για τους δικαιούχους  Κοινωνικού Τιμολογίου ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο υπολογίζεται στα 748 εκατ. ευρώ”, τόνισε.

  • Για τα μη οικιακά τιμολόγια  και τους εμπορικούς καταναλωτές 

Στην συνέχεια μίλησε για την επιδότηση μη οικιακών τιμολογίων και εμπορικών καταναλωτών .” Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία  ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης”, σημείωσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!