9.4 C
Πτολεμαΐδα
4 Δεκεμβρίου 2020Μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για την 15η Οκτώβρη, ημέρα απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας από τον τούρκικο ζυγό.
ΕΟΡΔΑΙΑ

Eορδαία: Η παθογενής Διοίκηση του κυρίου Πλακεντά και Το πνεύμα του Νόμου

Eορδαία: Η παθογενής Διοίκηση του κυρίου Πλακεντά και Το πνεύμα του Νόμου

Γράφει ο Χρήστος Πολιτίδης για το eordaialive.com

 

Επειδή οι νόμοι στη ερμηνεία τους εύκολα γίνονται σκιώδεις, μπορούν να μετατραπούν σε λάστιχο και μάλιστα στην παρατεταμένη, ανώμαλη, δεκαετή οικονομικοκοινωνική κρίση που βιώνουμε ως χώρα.

Έτσι πολλές φορές εξυπηρετούν σκοπιμότητες,  όταν δεν υπάρχει το θάρρος της γνώμης μιας πολιτικής ηγεσίας  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν αμφισβήτησα (προς θεού) την αναγκαιότητα καθαρισμού των αγριόχορτων και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου που πλησιάζουμε στην κορύφωση της.

Ασφαλώς και πρέπει να γίνει καθαρισμός των αγριόχορτων στα άπειρα οικόπεδα που είναι διάσπαρτα στις κοινότητες όλης της επαρχίας Εορδαίας, αυτό το επιτάσσουν στοιχειώδεις αδιαμφισβήτητοι κανόνες πυρασφάλειας.

 

Έθεσα το ζήτημα της αδυναμίας πολλών Δημοτών να προβούν σε ενέργειες(εξαιρώ τον εαυτό μου), είναι άπειρα τα οικοπέδα, μεγάλης γεωγραφικής έκτασης .

Υπάρχουν παπαγάλοι του κυρίου Πλακεντά να ομιλούν και να λένε: «έχεις τέτοια έκταση και δεν μπορείς να το καθαρίσεις»;  Όταν θα σας κατασχέσουν τα σπίτια οι ομοϊδεάτες του κυρίου Πλακεντά θα είμαστε εδώ συμπαραστάτες σας.

Όταν πρόκειται για έκταση μεγάλη, όπως κάποια που προσεγγίζει το ένα στρέμμα (οι περισσότερες ιδιοκτησίες τέτοιες είναι στα χωριά), είναι αδύνατον να γίνει με δρεπάνι και τσάπα, απαιτούνται μηχανικά μέσα, η κλίμακα μεγέθους δημιουργεί και διαφορετικά ποιοτικά δεδομένα….

Δεν αναζητά συναίνεση ο κύριος Πλακεντάς την κόντρα και την επιβολή προτάσσει.

Συναινεί ο Κύριος Καραβασίλης;  Δεν τοποθετήθηκε…

Αυτό που θέτω εγώ, είναι να μπουν εισοδηματικά  κριτήρια (εύκολο είναι με  το Εκκαθαριστικό) και αυτοί που αδυνατούν αντικειμενικά να ενεργήσουν, να παρέμβει ο Δήμος με ιδία μέσα.

 

Κύριε Πλακεντά, μάλλον κάνετε χρήση δευτέρας ποιότητος νομικής στήριξης και επιπλέον μετατρέπετε αγαπητούς συμπολίτες  σε λαγούς και υποκρύπτεστε όπισθεν τους.

Δεν είμαι Νομικός, μπορώ να κατανοήσω σύνθετες  νομικές έννοιες και να αντιπαρατεθώ μαζί σας στο όποιο επίπεδο κρίνεται, το όπλο της μονομαχίας το αφήνω σ’ εσάς.

Δεν σας τιμά αυτό, από εμπροσθοβαρής  πολιτικός,  βρίσκεστε τελευταία συνεχώς στα παρασκήνια να κινείτε μαριονέτες.

Φυσικά  απούσα, η ηττοπαθής και άλαλη αντιπολίτευση. Δεν έχει γνώμη; Δεν οφείλει να τοποθετηθεί;

Ως συνήθως θα εμφανιστούν μεταγενέστερα κείμενα που θα προσπαθούν να μεταφυτεύσουν ορίζουσες, παντοιοτρόπως, η ανυπαρξία πλανάται…..

Το ύφος και η αισθητική  καταδεικνύουν και το ποιόν της αρχής, “Αρχή άνδρα δείκνυσι”.

Όταν  θέλετε να επιβάλετε πρόστιμα, να έχετε το θάρρος  των επιλογών σας  και ένα κρυστάλλινο λόγο και όχι παρατρεχάμενους, άβουλους Αντιδήμαρχους και Προέδρους.

Κύριε Πλακεντά εκπροσωπείτε την πολιτική οπισθοδρόμηση, ο κύριος ΜΠΕΟΣ μάλλον αποτελεί  για εσάς πρότυπο προς μίμηση, το δικό μας πρότυπο θα είναι το ζεστό χαμόγελο της κοινωνίας, όπως αυτό εκφράζεται από τον κύριο ΑΛΚΑΙΟ.

Θα μας βάζετε πρόστιμα, εμείς θα σας τραγουδάμε, ήδη εξαντλήσατε το πολιτικό σας κεφάλαιο.

Είστε παρωδία του Ιαβέρη, σκιά θλιβερή,  μοναχική, εγωμανής, φυσιογνωμία που αγωνιά να κρατηθεί στην εξουσία και στις απολαβές της.

Εκπροσωπείτε το Άθλιο Πολιτικό Κατεστημένο μια Πόλης, που συμβάλατε και εσείς να είναι Άθλια.

Εκπροσωπώ την κοινωνική συνείδηση.

Είμαι  με τον  με τον Γιάννη Αγιάννη και τους ρακένδυτους της κοινωνίας.

Απαντάτε μέσω ανθρώπων που δεν είναι σχετικοί, (στέλνοντας σκονάκια) δίνοντας τους μάλιστα λαθεμένες νομολογίες και έτσι απαξιώνετε  άξιους ανθρώπους.

Διαβάζουμε σε ανάρτηση του κυρίου Σιδηρόπουλου:

 

Eορδαία: Η παθογενής Διοίκηση του κυρίου Πλακεντά και Το πνεύμα του Νόμου 2

Διορθώνω λοιπόν την ανάρτηση και κάντε την γνωστοποίηση στους Νομικούς που σας συμβούλεψαν με λάθος τρόπο….

“ Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.» (Το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα καταργήθηκε με το Νέο Ποινικό Κώδικα, Ν.4619/19, συνεπώς δεν κινείται ποινική διαδικασία από 01.07.2019, Ημ. Έναρξης ισχύος του Ν. 4619/19)”

 Το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα καταργήθηκε με το Νέο Ποινικό Κώδικα, Ν.4619/19, συνεπώς δεν κινείται ποινική διαδικασία από 01.07.2019. ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΤΕhttps://cityofkozani.gov.gr/deltia-typou?p_p_auth=Q38XHSrL&p_p_id=49&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_49_struts_action=%2Fmy_sites%2Fview&_49_groupId=10182&_49_privateLayout=false.

ΟΙ εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, έχουν καταντήσει ιμάντες μεταβίβασης των επιλογών κομματικών Δημοτικών Αρχών, παπαγαλίζουν την μασημένη τροφή που λαμβάνουν από το κέντρο, κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουν και να πιάσουν από τ’ αυτί

τους Δημάρχους όλης της Ελλάδος….

Φίλοι μου αυτοί Είναι για όλα ικανοί, να αρχίσουν να καταδιώκουν και να υποβάλουν μηνύσεις σε Δημότες με Νόμους καταργημένους.

 

 

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

Αγαπητέ κύριε  Χρήστο Πολιτίδη, Πρόεδρε της Προσφυγικής Ποντιακής Κοινότητος, συνονόματε και φίλε, σε χρησιμοποιούν με τρόπο επαίσχυντο και σε στρέφουν ενάντια στους συγχωριανούς σου, στάσου ηθικά ακέραιος και παραιτήσου, μην εμπλέκεσαι στα κομματικά τους παιχνίδια.

 3 Σχόλια

Αγανακτισμένος πολίτης 26 Ιουλίου 2020 at 09:57

Κύριε γνωρίζεται πως είναι να ζειτε ανάμεσα σε παραμελημένα οικόπεδα? Η απλά είπατε να σχολιάσετε και να ασκήσετε πολιτική? Όλοι εμείς που καθαρίζουμε τις περιουσίες μας τι θεωρείται πως ήμαστε? Για να σοβαρευτούμε λίγο γιατί όταν θα συμβεί το μοιραίο (φωτιά η κάποιο τσίμπημα από φίδια που ζούν στις παραμελημένες ζούγκλες κάποιον παρτακιδων) τότε θα βγείτε να κάνετε κριτική για την αδιαφορία του δήμου να πράξει το αυτονόητο. Και σίγουρα δεν μιλάμε για ανθρώπους με οικονομική δυσχέρεια γιατί τέτοιες περιπτώσεις στηρίζονται από όλους, στην πλειονότητα όμως είναι απλά αδιάφοροι πολίτες .

Αντώνης 25 Ιουλίου 2020 at 14:42

Όχι μόνο γραφικός αλλά και θρασυς.Ολα τον φταίνε τον κύριο “τέλειο.” Μας κούρασες ειδήμονα του πληκτρολογίου γιατί από ουσία μηδέν.Πες μας με ποια ιδιότητα σχολιάζεις.Του δημοσιογράφου,του πολιτικού ; Άντε γιατί μας κούρασες….

Glitsas 25 Ιουλίου 2020 at 11:04

Κύριε έχετε καταντήσει γραφικός.Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα να καθαρίσεις το οικόπεδο σου τι ψάχνεις τώρα; Εμείς κορόιδα είμαστε ;Άσε που δείχνει και νοικοκυροσύνη ζενα έτρεμα δεν μπορείς να κάνεις ;Μια μισινεζα 60-70€ έχει.Και αν βαριέσαι να το κάνεις εσύ πάρε δύο παλικάρια από το χωριος και σωστά ένα μεροκαματο να στο κάνουν.Φτανει τελείωσε μόνο εσύ παραπονιέστε ,εκτός και αν το κάνεις (που το κάνεις )εσκεμμένα.

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
ια απόπειρα αρπαγής ενός 10χρονου κοριτσιού το οποίο επαιτούσε στο κέντρο της…