4.3 C
Πτολεμαΐδα
4 Μαρτίου 2021η ανεπάρκεια των βουλευτών του νομού κοζάνης (αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς έχουμε) και το διά βίου lock-down της πόλεως.(γραφεί ο πολιτίδης χρήστος)
ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Η ανεπάρκεια των Βουλευτών του Νομού Κοζάνης (αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς έχουμε) Και το διά βίου Lock-down της Πόλεως.(γράφει ο Πολιτίδης Χρήστος)

Ο κύριος Δήμαρχος, αυτός που εκφράζει την Εορδαία, αυτός συνιστά και την φωνή της, έβγαλε μια ανακοίνωση σε μορφή διαγγέλματος.

Τα όρια της υπομονής των 50 χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας έχουν εξαντληθεί. Απαιτούμε ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Αυτός είναι ο τίτλος της δημοσιεύσεως.

Είναι αλήθεια, ο Δήμαρχος είναι αγανακτισμένος με αυτή την κατάσταση, κατά την οποία καταρρέει η οικονομικά βάση ολόκληρης της Εορδαίας.

Όλα καλά έως εδώ. Μπράβο Δήμαρχε!!! Αυτά λέμε και εμείς, ως ανυπότακτοι Γαλάτες, που δεν έχουμε την μουσούδα μας στους γαλακτοφόρους μαστούς του κομματικού κράτους.

Ζούμε εδώ, μας πονά αυτή η κατάστασις, βλέπουμε το χάος που έρχεται και ακριβώς επειδή υπάρχει συνεκτική πολιτική εκτίμηση για την πορεία του τόπου και της ιδιαίτερης Πατρίδος μας, δίνουμε μάχη. Οι  άλλοι δίνουν μάχη με τους γαλακτοφόρους μαστούς…

Γίναμε Εξάγγελος κακού, μερικές ημέρες πριν λήξει το επαναλαμβανόμενο Lockdown κάνουμε την πρόβλεψη ότι ξανά μπαίνει στο τραπέζι μεγαλώνοντας την δυστυχία της περιοχής μας.

Τα γράφουμε άπειρο καιρό τωρα.

Η Εορδαία Θυσιάζεται…

Ο κύριος Πλακεντάς εν προκειμένω, έχει περιορισμένες δυνατότητες ως Δήμαρχος.

Αυτό που τον ευνόησε στην πολιτική του διαδρομή λειτουργεί αρνητικά εδώ, δηλαδή το χαμηλό προφίλ και οι χαμηλοί τόνοι.

Το πρόβλημα ξεκινά από το αντιδημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης και τον κύριο Μητσοτάκη που διαχειρίζεται την πορεία της χώρας εδώ και 18 μήνες.

Το πρόβλημα έχει ρίζες, ονόματα.

Εν αρχή κάποιος βλέπει τους Ιατρούς τηλεοπτικούς αστέρες, της στιγμιαίας αναγνωρισιμότητος, η Κυβέρνησις κατάλαβε αυτή την λόξα (η επιστροφή της Αλίκης ονομάζεται το φαινόμενο) και αφειδώς τους αφήνει να αερολογούν. Αερολογούν και με αυτό τον τρόπο τα βλέμματα και η συνείδηση της κοινωνίας στρέφεται  σ΄ αυτούς.

Εις το βάθος του Ορίζοντα βλέπει κάποιος τον κύριο Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης όμως έχει άλλον ορίζοντα, βλέπει τον εαυτό του.

Καλά κάνει!!!.

Παίζει Στρατέγκο, η Εορδαία είναι μια ενοχλητική Λεπτομέρεια.

Ενδιάμεσα υπάρχει ένα ιμάντας μεταβίβασης πληροφοριών, ο οποίος συνιστά μέρος της μηχανής για την Νομή της εξουσίας.

Είναι  οι Βουλευταί και ο Περιφερειάρχης. Εκεί ξεκινά και το πρόβλημα του εγκλεισμού της περιοχής μας. Ανικανότης και λειψανδρία.

Γεννήθηκε προσφάτως και ένα δεύτερο ζήτημα στον Δήμο μας συνδεόμενο με το πρώτο. Η αγανάκτησις των Πολιτών και των Επαγγελματιών πηγάζει από την οικονομική ανέχεια που δημιουργεί η κλειστή αγορά.

Το συνδεόμενο θέμα είναι αυτό του κυρίου Ζαφειρόπουλου, επαγγελματία εκθέτη της Λαϊκής, ο οποίος σε ρεπορτάζ του κυρίου Λαζαρίδη είπε ορισμένα πράγματα που ενόχλησαν.

 

 

Είναι αλήθεια κύριοι του Δήμου Εορδαίας, γεννήθηκε μέσα στην αγορά, εσείς αλήθεια που γεννηθήκατε?

Για τον Πλάτων να σας μιλήσει ή για τους Στωικούς Φιλοσόφους!!

Σοβαρευτείτε λιγακι..

Έτσι εκφράζεται

Μάλλον δεν καταλαβαίνετε τα μηνύματα των ανθρώπων της Λαϊκής αγοράς.

Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, δεν συμφωνώ με αρκετά από αυτά που λέει, αυτός είναι ο πολιτισμός όμως…

Κύριε Δήμαρχε!! Σταματήστε τις μηνύσεις, ξεκινήσατε πριν καιρό με την Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως την κυρία Τερζοπούλου,  τώρα μπήκε στο κάδρο παλιός Επαγγελματίας και Δημότης σας και αυτόν θέλετε να τον εξοντώσετε.

Ο κύριος Ζαφειρόπουλος είναι η Αριστοφανική έκφρασις της άμεσης Δημοκρατίας της Αγοράς του Δήμου.

Χωρίς αυτόν, δεν υφίσταται αυτή..

Κύριε Ορφανίδη ας σιγήσουν τα κρουστά του Πολέμου.

Ο κύριος Ζαφειρόπουλος είπε τρία πράγματα που ενόχλησαν αφάνταστα!!!

Αποκάλεσε τους κυβερνώντες Τομάρια και γενικότερα για την Κυβέρνηση και ειδικότερα διά τον Δήμο.

Το τομάρι είναι εξωτερικό στρώμα του σώματος, που προστατεύει άλλους ιστούς και όργανα από το περιβάλλον, στην καθομιλουμένη απέκτησε την σημασιολογία του χοντρόπετσου, του αναίσθητου, του αδιάφορου για όλα. Αυτό είπε ο άνθρωπος.

Το δεύτερο κοσμητικό επίθετο που έκανε χρήση είναι το “πουλημένοι”.

Πουλημένος, -η, -ο. (μεταφορικά) κάποιος που έχει εξαγοραστεί ή που έχει για άλλους λόγους προδώσει έναν κοινό σκοπό. Ο μόνος είναι ο κύριος Ζαφειρόπουλος που το είπε; Εδώ βοά ολόκληρη η Πόλις.

Το τρίτο μάλλον πόνεσε περισσότερο, αποκάλεσε όλους του Δημάρχους  Ανίκανους πέραν δύο, των κυρίων Χατζηευστρατίου και Λευκόπουλου.

Την ανικανότητα μετά λόγου γνώσεως την προσυπογράφω.

Εξαιρουμένου του Νυν, είναι ολόφρεσκος ακόμη, με αρκετές αστοχίες αλλά δεν έκλεισε ακόμη 1,5 χρόνο διακυβέρνησης.

Είναι διαχρονικό το Ζήτημα των ανίκανων Δημάρχων αυτής της Πόλεως, πέραν δύο θα τους κατονομάσω κάποια στιγμήν, φιλαυτία και ανικανότης ήτο το γνώρισμα όλων των υπολοίπων.

  • Να το αναφέρουμε και αυτό, το μεγαλύτερο έργο που συνετελέσθη εις αυτήν την Πόλιν, είναι αυτό του Νοσοκομείου, εάν δεν ήτο ο κωλοπετσωμένος επιχειρηματίας που λεγόταν Τόττης μάλλον θα χανόταν από τους απέναντι Λίβυους Φυλάρχους (κωλοπετσωμένοςκωλο- + πετσωμένος, μετοχή παθητικού παρακειμένου του ρήματος πετσώνω-έμπειρος απ’ την ζωή και ικανός / έξυπνος που πετυχαίνει τις επιδιώξεις του).

 

 

Και ακόμη, δεν έχετε καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει; Εσείς διαχειρίζεστε την Πόλιν και εις διπλούν το κακό, κύριε Ορφανίδη ψηφίσατε Σύριζα; Ν.Δ. ψηφίσατε. Κύριε Πλακεντά Κ.Κ.Ε. ψηφίσατε; Ασφαλώς όχι, τον κύριο Μητσοτάκη ψηφίσατε. Εις διπλούν το κακό λοιπόν. Ακόμη, στο τέλος του Μηνός  εν τη παλάμη κύριε Αντιδήμαρχε θα πέσουν 1720 Ευρώ, κύριε Δήμαρχε εν τη παλάμη θα πέσουν τα Διπλάσια ως αντιμίσθιο, ρωτήστε τους κυρίους Ζαφειρόπουλους πως την βγάζουνε οικονομικά….

Και ακόμη μπράβο στον κύριο Καραβασίλη, έστω και αν δεν είναι σίγουρο αν το εννοεί αυτό της περί παραιτήσεως, Εύγε και μόνο που το έθεσε στο τραπέζι.

Κάποιοι κακόπιστοι θα πουν σιγά Δημοτικός Σύμβουλος είναι, ας ήταν Δήμαρχος και θα βλέπαμε.

Κύριοι στην πολιτική δεν υπάρχουν εικασίες…. Πράξεις υπάρχουν.

 

 

 

 

 

 Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.
Holler Box