Κωτσιδης Στέφανος

Το μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο 550 MW της ΔΕΗ στο Ορυχείο της Πτολεμαΐδας

Το μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο 550 MW της ΔΕΗ στο Ορυχείο της Πτολεμαΐδας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Με εναέρια λήψη και μια εντυπωσιακή φωτογραφία, που δημοσίευσε στο twitter, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. παρουσιάζει το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που κατασκευάζει σε εξαντλημένο ορυχείο λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα.

Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην ενεργειακή της μετάβαση και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι στην πρώτη γραμμή της μεταμόρφωσης“, τονίζει η επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την αεροφωτογραφία που αποτυπώνει το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 550 MW που κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Το φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ, το οποίο προβλέπει την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) τα επόμενα χρόνια. Ο σταθμός φωτοβολταϊκής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα είναι ένα ορόσημο για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, καθώς δείχνει τη δέσμευση της ΔΕΗ να προωθήσει την αειφόρο και ανανεώσιμη ενέργεια.

Ο χρόνος κατασκευής και ετοιμότητας του φωτοβολταϊκού πάρκου εκτιμάται στους 22 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια της σύμβασης έως την οριστική παραλαβή της ανέρχεται σε 48 μήνες. Αυτή η γρήγορη κατασκευή και οργάνωση αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής.

Με τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, η ΔΕΗ προσφέρει μια σημαντική συνεισφορά στον στόχο της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία. Η περιοχή, που εξαρτάται έντονα από την άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, θα απολαμβάνει πλέον τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

 

 

 

 

ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης