Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΕΝΕΡΓΕΙΑ > Πτολεμαΐδα: Φωτοβολταϊκά μόνα, ψάχνουν… δίκτυο!
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πτολεμαΐδα: Φωτοβολταϊκά μόνα, ψάχνουν… δίκτυο!

Eordaialive Team
20/01/2023
Δεν υπάρχουν Σχόλια
3λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Φωτοβολταϊκά μόνα, ψάχνουν… δίκτυο!
Κοινοποιήστε

Η τρίτη κατά σειρά μετάθεση της προθεσμίας υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για τη διασύνδεση στο δίκτυο μεγάλου μέρους του φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής ισχύος 550 MW, και του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας και των γεννητριών ΣΗΘΥΑ που πρόκειται να εγκατασταθούν στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, αναπόφευκτα βάζει εμπόδια στην έγκαιρη ενσωμάτωση του φωτοβολταϊκού σταθμού στο ηλεκτρικό δίκτυο.

tomiro

Η κατάθεση προσφορών στον σχετικό διαγωνισμό της ΔΕΗ έχει μετατεθεί για 01/02/2023 αντί για την αρχική προθεσμία που είχε οριστεί 01/12/2022. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί και ενδιάμεση παράταση για τις 18/01/2023. Μάλιστα γνώστες της αγοράς δεν αποκλείουν και νέα παράταση, πέραν της 1ης Φεβρουαρίου.

Το β΄ εξάμηνο του 2024

Αν ο διαγωνισμός, μετά και τη νέα παράταση, τελεσφορήσει μέχρι την άνοιξη, το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι το β΄εξάμηνο του 2024 αν λάβουμε υπ’όψιν το γεγονός πως η ΔΕΗ έχει δώσει προθεσμία 18 μηνών για την κατασκευή και αποπεράτωση του έργου από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Το έργο σχετίζεται με την μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές, θέση σε λειτουργία του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τα αναγκαία έργα πολιτικού μηχανικού (έργο turn-key) εντός της περιοχής του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΚΥΤ Καρδιάς, προκειμένου να διασυνδεθούν με το σύστημα ΥΥΤ 400kV του ΑΔΜΗΕ τμήμα του φωτοβολταϊκού σταθμού «Ορυχείο ΔΕΗ Πτολεμαΐδα», συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με συσσωρευτές και ένας αριθμός γεννητριών ΣΗΘΥΑ.

Με ισχύ 550 MW

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός «Ορυχείο ΔΕΗ Πτολεμαΐδα» θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 550MW ενώ θα συνδεθούν τμήματα του φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 275MW, οι γεννήτριες ΣΗΘΥΑ ισχύος 105,336MW και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με συσσωρευτές ισχύος 300MW.

Η διασύνδεση με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας, του οποίου τη διαχείριση έχει ο ΑΔΜΗΕ, θα καταστεί δυνατή μέσω δύο νέων μετασχηματιστών 400/33-33kV ισχύος 340/170-170 MVA έκαστος, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις θέσεις των μετασχηματιστών ανύψωσης των μονάδων 1 και 2 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Το κόστος του έργου αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.

Project ορόσημο

Η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου – μαμούθ (550ΜW) από τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» είναι ένα από τα projects – ορόσημα όχι μόνο για την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και για την αποφασιστική στροφή της ΔΕΗ προς τις ΑΠΕ, καθώς η επιτυχής κατάληξή του θα αποτελέσει τη λυδία λίθο για το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ που στον πυρήνα του προβλέπει ραγδαία αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο και της απεξάρτησης της ηλεκτροπαραγωγής από το φυσικό αέριο

Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο εν λειτουργία έργο αυτή τη στιγμή είναι το φωτοβολταϊκό των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, συνολικής ισχύος 204 MW.

 

 

makthes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 4η Έκθεση Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα! (βίντεο - φωτογραφίες)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 4η Έκθεση Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα! (βίντεο – φωτογραφίες)

1λ ανάγνωσης
Η ΔΙ.Μ.Ε.Α στο International IP Enforcement Summit 2025 - Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α στο International IP Enforcement Summit 2025 – Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας

3λ ανάγνωσης
ος: Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Σταυρόπουλο στα Γρεβενά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Σταυρόπουλο στα Γρεβενά

1λ ανάγνωσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραπλεύρως της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού (39) Πτολεμαΐδας - Ανατολικό - Πύργοι όρια Ν. Φλώρινας , Β/Α της Κοινότητας Ανατολικού , στη συμβολή της με αγροτική οδό (πλησίον Γυμνασίου Ανατολικού).
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραπλεύρως της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού (39) Πτολεμαΐδας – Ανατολικό – Πύργοι όρια Ν. Φλώρινας , Β/Α της Κοινότητας Ανατολικού , στη συμβολή της με αγροτική οδό (πλησίον Γυμνασίου Ανατολικού).

3λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?