Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιες αλλαγές έρχονται τον χειμώνα- Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιες αλλαγές έρχονται τον χειμώνα- Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Νέο πακέτο στήριξης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).  Αυτό εκτιμάται πως θα αφορά μόνο τα  ενεργειακώς ευάλωτα νοικοκυριά και πως αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από την πορεία και την έκβαση των τιμών ενέργειας στη διάρκεια του χειμώνα 2023 – 2024.

Μάλιστα  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε μιλήσει πρόσφατα για το θέμα των μέτρων στήριξης για την ενέργεια.  Θα είναι διαφορετικός ο ορισμός των ενεργειακώς από τους οικονομικώς ά ευάλωτους καταναλωτές είχε  πει και είχε αναφέρει ένα παράδειγμα: «Κάποιος που έχει 100 χιλιάδες ευρώ στις καταθέσεις του δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ενεργειακά ευάλωτος και με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που έχει 200 ευρώ καταθέσεις».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Υπενθυμίζεται πως το θεσμικό πλαίσιο με τα έκτακτα μέτρα στήριξης για την ηλεκτρική ενέργεια ισχύει μέχρι τέλος του έτους. Όπως αναφέρεται σε σχετική υπουργική απόφαση του κ. Σκυλακάκη, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 ισχύει το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (μηχανισμός ανάκτησης εσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς), το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και ανακοινώσεις των τιμών ρεύματος του επόμενου μήνα από τις 20 του τρέχοντος μήνα. Οι επιδοτήσεις δε, αναμένονται να κυμαίνονται σε μικρό ύψος.

Ρεύμα: Σε ποια τιμολόγια θα γίνουν αλλαγές

Μάλιστα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης εξήγγειλε πρόσφατα πως θα υπάρξουν αλλαγές  στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) των καταναλωτών ρεύματος .«Θα βελτιστοποιήσουμε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ΟΤΑ για την στήριξη της κατανάλωσης των ευάλωτων δημοτών τους μέσα από Ενεργειακές Κοινότητες»  είχε σημειώσει. Επίσης είχε πει πως θα θεσμοθετηθεί ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες. «Πρόκειται να θεσμοθετηθεί ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες, με βάση και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ταυτόχρονα, οι πόροι από την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όσων υιοθετούν την ασυνέπεια σε σχέση με το νόμο ή τις πληρωμές ως στρατηγική πλουτισμού, θα φροντίσουμε να φτάνουν, επιτέλους, στους συνεπείς πολίτες και καταναλωτές, αποζημιώνοντάς τους κάπως, για τη διαχρονική κακομεταχείρισή τους» είχε τονίσει.

Τι σχεδιάζεται για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Στα σκαριά της κυβέρνησης φαίνεται πως βρίσκεται ένα νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών στους λογαριασμούς ρεύματος. Όπως είχε πει ο κ. Σκυλακάκης, θα υπάρξουν αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία για την ενέργεια, προκειμένου να εντοπίζονται οι οφειλέτες που δεν πληρώνουν σε τακτική βάση τους λογαριασμούς ρεύματος,  διότι αυτό  επιβαρύνει τους συνεπείς καταναλωτές. Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν είναι και η επαναφορά στους προμηθευτές ρεύματος του δικαιώματος αποκοπής της ηλεκτροδότησης για παλιούς πελάτες τους. Επίσης αναμένονται να υπάρξουν αυστηρότερες κυρώσεις για τις ρευματοκλοπές.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...