Η ΔΕΗ αγοράζει μετοχές της και θα τις μοιράσει δωρεάν σε στελέχη της

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Δείτε τα αποτελέσματα των 8μηνων της ΔΕΗ στο Λ.Κ.Δ.Μ.

Η ΔΕΗ αγοράζει μετοχές της και θα τις μοιράσει δωρεάν σε στελέχη της

Βλέποντας τη μετοχή της ΔΕΗ να “βολοδέρνει” κοντά στα 9 ευρώ μετά την ΑΜΚ με τάση διολίσθησης, η διοίκηση της εταιρείας αποφασίζει να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, που είχε εγκριθεί τον Ιούνιο από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Θα είναι ένας τρόπος στήριξης και ενίσχυσης της μετοχής, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την πορεία της, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά  και το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό το “εργαλείο”.

Οι μετοχές που θα αγοραστούν, θα διανεμηθούν δωρεάν σε στελέχη της εταιρείας ως επιβράβευση για την επίτευξη στόχων μελλοντικά και ως κίνητρο απόδοσης.

Οπως ανακοινώθηκε, η ΔΕΗ θα αγοράσει μέχρι 1.856.000 δικές της μετοχές, σε τιμές  5 έως 17 ευρώ. Τον Ιούνιο,ότν ελήφθη η απόφαση στη ΓΣ, οι μετοχές αυτές αντιστοιχούσαν σε 0,80% του συνολικού αριθμού. Τώρα, μετά τη μεσολαβήσασα ΑΜΚ, αντιστοιχούν σε 0,48%.

Οι αγορές θα πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 2 Ιανουαρίου 2022 έως4 Ιουνίου 2023, όταν οι τιμές κρίνονται συμφέρουσες και η εταιρεία διαθέτει επαρκή ρευστότητα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...