Επιδότηση για Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έρχεται ο οδηγός – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Επιδότηση για Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έρχεται ο οδηγός - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Επιδότηση για Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έρχεται ο οδηγός – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ο πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στέγης θα τρέξει με bonus επιδότησης για όσους επιλέξουν να τοποθετήσουν και μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το πρόγραμμα επιδότησης για φωτοβολταϊκά στη στέγη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οδηγός του αναμένεται να δημοσιευτεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα στον Ιανουάριο, ενώ η εκκίνηση των αιτήσεων προσδιορίζεται έως τον Μάρτιο. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι σε αναμονή είναι εδώ και μήνες τα νοικοκυριά για το πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στέγης θα τρέξει με bonus επιδότησης για όσους επιλέξουν να τοποθετήσουν και μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πρόγραμμα αφορά 250.000 άδειες, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, εκ των οποίων οι 100.000 θα αφορούν σε οικιακή χρήση, οι 75.000 σε επαγγελματική στέγη και οι 75.000 σε αγροτική εκμετάλλευση.

Η επιδότηση αναμένεται να κυμαίνεται στο επίπεδο του 30% – 40%, ενώ για όσους επιλέξουν να συνδυάσουν το φωτοβολταϊκό με μπαταρία αποθήκευσης, η επιδότηση αναμένεται να αυξάνεται στο 60% καλύπτοντας μεγαλύτερο τμήμα του συνολικού κόστους της επένδυσης.

Η μεθοδολογία ένταξης αναμένεται να ακολουθεί το μοντέλο του Εξοικονομώ και σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με προτεραιοποίηση.

Κατ αρχήν το πρόγραμμα θα ανοίξει για 250.000 δυνητικούς δικαιούχους επιδοτώντας την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10kW σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως όλοι οι δικαιούχοι θα τοποθετήσουν φωτοβολταϊκό με ισχύ 10kW.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με προτεραιοποίηση στα πρότυπα του Εξοικονομώ.

Όλαδείχνουν ότι δεν φαίνεται να μπορεί να προχωρήσει το σύστημα εισοδηματικών κριτηρίων, στο μοντέλο του Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή, καθώς η επένδυση που απαιτείται είναι σημαντική.

Η εμπειρία, άλλωστε, του Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή έδειξε πως ακόμη και για τις ηλεκτρικές συσκευές, ναι μεν κάποιοι πήραν το voucher για να αλλάξουν τις παλιές συσκευές τους, αλλά όταν έφτασε η ώρα δεν είχαν τα χρήματα να μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Οι αιτήσεις θα γίνονται σε νέα πλατφόρμα που ετοιμάζεται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!