Κωτσιδης Στέφανος

ΕΕ: Και επίσημα τέλος στα μέτρα στήριξης για την κρίση στην αγορά ενέργειας

ΕΕ: Και επίσημα τέλος στα μέτρα στήριξης για την κρίση στην αγορά ενέργειας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

«Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι δεν θα προτείνει παράταση αυτών των μέτρων κρίσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να μην παρατείνει τα έκτακτα μέτρα που εισήχθησαν πέρυσι για να προστατεύσει τους καταναλωτές από την άνοδο των τιμών της ενέργειας, προσθέτοντας ότι αυτά τα μέτρα συνέβαλαν στην ηρεμία των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας.

Στα τέλη του 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 μελών βρισκόταν στη μέση μιας οξείας ενεργειακής κρίσης που πυροδοτήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τα κράτη μέλη να κατευθύνουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικές περικοπές, δωρεές και επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι δεν θα προτείνει παράταση αυτών των μέτρων κρίσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας ότι αυτά περιλαμβάνουν μέτρα μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ανώτατα όρια εσόδων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και κανόνες καθορισμού τιμών λιανικής.

Πρόσθεσε ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πλέον μειωθεί σε λιγότερο από 80 EUR/MWh και οι τιμές του φυσικού αερίου όχι μόνο έχουν μειωθεί αλλά και σταθεροποιηθεί, σε βαθμό που οι αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που παρατηρήθηκαν όλο το 2022 θεωρούνται «λιγότερο πιθανό να συμβούν τον επερχόμενο χειμώνα».

Η Επιτροπή ανέφερε  επίσης ότι ορισμένες πτυχές των μέτρων έκτακτης ανάγκης είχαν συμπεριληφθεί στις προτάσεις της για μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές προσαρμογές στο σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτές οι προτάσεις στοχεύουν να προσπαθήσουν να αυξήσουν τη χρήση συμβάσεων ηλεκτρικής ενέργειας σταθερής τιμής, να προστατεύσουν τους καταναλωτές από τις αυξήσεις των τιμών και να επιταχύνουν τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.