Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του.

6λ ανάγνωσης
ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ 

ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
14-1-2020
Αυτή τη λαϊκή παροιμία μας θυμίζει η ανακοίνωση του ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ. ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προσπαθώντας να καλύψει τη σημερινή της στάση και ότι δήθεν τα στελέχη του ΑΡΚΕ ήταν κομπάρσοι σε στούντιο και τα προηγούμενα χρόνια απείχαν από τους αγώνες και θέλουν να γίνουν σήμερα πρωταγωνιστές.
Αλήθεια, πόσο κοντή μνήμη έχουν για να λένε κάτι τέτοια, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτή τους η στάση. Ας μας πούνε πού είχαν περισσότερη παρουσία από τα στελέχη του ΑΡΚΕ και αν έχουν βγάλει περισσότερες ανακοινώσεις ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση και Διοίκηση από την παράταξη του ΑΡΚΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης και Διοίκησης.
Μιλάνε για στοχοποίηση στελεχών και ότι αυτοί δεν μπαίνουν σε τέτοιες πρακτικές. Μήπως ξεχνούν τις ανακοινώσεις τους, κρεμώντας στα μανταλάκια συγκεκριμένα στελέχη με ονοματεπώνυμο, χαρακτηρίζοντάς τα σαν εθνικούς μειοδότες για να κερδίσουν λίγα ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές του συνδικάτου;
Τα στελέχη του ΑΡΚΕ δεν διεκδικούν να γίνουν πρωταγωνιστές. Ήταν και είναι πρωταγωνιστές και μπροστάρηδες στους αγώνες με οποιαδήποτε κυβέρνηση και όχι κατά το δοκούν, όπως κάνει η παράταξη της ΔΑΚΕ, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η σημερινή τους στάση στην σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική που αυτή εφαρμόζει και που είναι το κόμμα που ανήκουν πολιτικά κι αυτό δεν το λέμε για μικροκομματικές σκοπιμότητες, για να δούμε πώς λειτουργούσαν πριν και πώς τώρα.
Καταστροφή για την περιοχή φωνάζανε για το προηγούμενο ΕΣΕΚ, που έδινε 17% συμμετοχή στο λιγνίτη μέχρι το 2030 και προοπτικές μέχρι το 2050. Συμφωνήσαμε μαζί τους, μαζί παλέψαμε να το αποτρέψουμε. Σήμερα για το ότι σε 3 χρόνια τα κλείνουν όλα, ούτε κουβέντα. Θα τα έκλεινε η όποια κυβέρνηση και να ήταν έλεγαν τα στελέχη τους στους χώρους εργασίας, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν φταίει και τόσο η σημερινή κυβέρνηση.
Με φέρετρα περιμέναμε τον προηγούμενο πρωθυπουργό και με μαντινάδες τον Υπουργό Ενέργειας. Είδατε πουθενά να καταγγέλλουν τον σημερινό πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ενέργειας και την κυβέρνηση για το τελείωμα της περιοχής; Απλώς προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ…
Να κάνουμε μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα του Φυσικού Αερίου μας είπε ο εκπρόσωπός τους στο ΔΣ της ΔΕΗ. Φοβούνται να πουν ότι τα συμφέροντα του Φυσικού Αερίου τα εξυπηρετεί ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Ενέργειας, η Κυβέρνηση και όλοι αυτοί που τη στηρίζουν. Εάν είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο είναι αυτό απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική που εκφράζει, γιατί αυτοί είναι οι ντίλερ του Φυσικού Αερίου και οι νεκροθάφτες της περιοχής.
Κατήγγειλαν τους προηγούμενες κυβερνητικούς βουλευτές και ζητούσαν να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.
Ακούσατε τίποτα για τους σημερινούς κυβερνητικούς βουλευτές που ζητούσαν την παραίτηση του προηγούμενου Περιφερειάρχη, που αντί να οργανώσει αγώνες για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση, περνάει στον κόσμο έξυπνα αυτά θα γίνουν; Να δούμε τι θα κάνουμε για το αύριο και τι θα μπορέσουμε να πάρουμε.
Φτάσανε στο σημείο να καταγγείλουνε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ για μικροπολιτική, ότι εντάχθηκε στο ΑΡΚΕ και προσωποποίησε τη δράση της ΓΕΝΟΠ, για να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, όλοι γνωρίζουν ότι ούτε στο ΑΡΚΕ εντάχθηκε, ούτε και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, σε αντίθεση με δικό τους πρωτοκλασάτο στέλεχος το 2014, που ενώ η Κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ πουλούσε τη ΔΕΗ, αυτός ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. υιοθετώντας έτσι και την πολιτική της Ν.Δ. για τη ΔΕΗ.
Από πού μέχρι πού η δράση της ΓΕΝΟΠ ήταν τέτοια (φιλοκυβερνητική δηλαδή) που να κάνει τον πρόεδρό της ελκυστικό για υποψήφιο στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως δεν ήταν αγωνιστική είχαν προτείνει τίποτε άλλο πιο αγωνιστικό στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ και δεν έγινε; Ξεχνάμε ότι διακόπταμε Δ.Σ. για να κάνουμε κατάληψη το γραφείο του προηγούμενου προέδρου; Για το σημερινό πρόεδρο και τις προκλητικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των μισθών του προέδρου και των άλλων 110 στελεχών, την αύξηση του ρεύματος κ.α. ούτε κουβέντα δεν λένε. Φοβούνται μήπως χαλάσουν το προφίλ του σωτήρα της ΔΕΗ.
Μήπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ήταν λιγότερο αγωνιστικός από σήμερα και δεν έδωσε τις μάχες για την προάσπιση των εργαζομένων και της επιχείρησης και αυτοί ήταν πιο μπροστά απ΄αυτόν; Αν ήταν έτσι γιατί δεν τον κατήγγειλαν στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;
Καταγγέλλουν λέει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι επιδιώκουν να βγουν στο προσκήνιο για να ξαναδιαχειριστούν την εξουσία. Πόσο θλιβεροί μπορεί να είναι όταν ξεχνούν ότι όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά τους και στην παράταξή τους; Μήπως είναι αυτοί που είπαν ότι διαχειρίζονταν εξουσία, κάνοντάς τους ρουσφετάκια και εξυπηρετήσεις; Δεν ξέρουμε, απλώς ρωτάμε.
Εάν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ στο όνομα της ενότητας βάζουν τέτοια διλήμματα για να μην μιλάμε και να ασπαστούμε την κυβερνητική πολιτική, εμείς δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Τη γνώμη μας, τη σκέψη μας και τα πιστεύω μας θα τα φωνάζουμε δυνατά. Ο μόνος κριτής μας είναι οι εργαζόμενοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *