ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ – Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
ΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις σε καλούμε να σκεφτείς τι σωματείο χρειαζόμαστε:

Θέλουμε ένα σωματείο που ο ρόλος του θα είναι πως θα περάσει στους εργαζομένους η πολιτική του κράτους (απελευθέρωση, απολιγνιτοποίηση) και τις απαιτήσεις της εργοδοσίας ή θέλουμε ένα σωματείο που θα παλεύει ενάντια σε κάθε κυβέρνηση και ενάντια στην εργοδοσία για τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θέλουμε ένα σωματείο που μας θέλει αμέτοχους με την λογική της ανάθεσης στους «ειδικούς» να μας λύσουν τα προβλήματα ή ένα σωματείο που θα δίνει μάχη για να υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες με την συμμετοχή των εργαζομένων;

Θέλουμε ένα σωματείο στην λογική του συντεχνιασμού που καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ή θέλουμε ένα σωματείο που μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων αναπτύσσει την αλληλεγγύη;

Θέλουμε ένα σωματείο που θεωρεί τους συναδέλφους είτε «πελάτες» (πχ 8μηνίτες) είτε «ξένο» σώμα (πχ εργολαβικοί) ή ένα σωματείο που να εκφράζει την αλληλεγγύη του  και την στήριξή του σε αυτούς τους εργαζόμενους που είναι έρμαια της εργοδοσίας;

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Πλέον έχεις πείρα για το ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Βήμα – βήμα μαζί η εργοδοσία και το κράτος προώθησαν με τις πλάτες τους την πολιτική της απελευθέρωσης (μετοχοποίηση, τριχοτόμηση, διάλυση ασφαλιστικού κα), και στήριξαν την απολιγνιτοποίηση με την συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές για την προώθηση της. Μόνιμο μέλημα τους να στηριχτεί η εργοδοσία με κάθε τρόπο (όταν σκοτώνονται εργάτες σε ατυχήματα, για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία, στη δίωξη συναδέλφων κα).

Στην αντίπερα όχθη οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας που έδωσαν και δίνουν μάχη ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης, της απολιγνιτοποίησης. Στο Δ.Σ του σωματείου έδωσαν μάχη για να υπάρχουν ζωντανές διαδικασίες με συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, ήταν μπροστά στις απεργιακές μάχες, δίνουν μάχη για τα δικαιώματα των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ήταν μπροστά στους αγώνες για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας την ώρα που χάναμε συμπολίτες μας από τον covid.

Για όλα αυτά αλλά κυρίως για ότι έχουμε μπροστά μας σε καλούμε να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Η ενίσχυση της Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι παρακαταθήκη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, να μετατρέψουμε το σωματείο σε κάστρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, να πάψει να αποτελεί στήριγμα της εργοδοσίας και φυτώριο του εκφυλισμού και της συναλλαγής. Να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για:

  • Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Κατάργηση του πλαισίου της απελευθέρωσης (χρηματιστήριο ρεύματος, χρηματιστήριο ρύπων κ.α)
  • Να συνεχίσουν την λειτουργία τους όλα τα ορυχεία και οι ΑΗΣ με τις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις που απαιτούνται.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί τέλος στα 12ωρα, τα 16ωρα και στην καταπάτηση των ωραρίων των εργαζομένων. Να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι στα ΒΑΕ (πχ νοσηλεύτριες).
  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε στους συναδέλφους στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες.
  • Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!