Πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα ως επώνυμα μέσω social media – Έβγαλαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα ως επώνυμα μέσω social media – Έβγαλαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Πωλούσαν «μαϊμού» ρούχα ως επώνυμα μέσω social media – Έβγαλαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ


Παρουσίαζαν «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια ως «επώνυμα», σε… τιμή ευκαιρίας, κάνοντας «χρυσές» δουλειές μέσω ιστοσελίδων και social media. Με αυτό τον τρόπο, τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατάφεραν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, να πουλήσουν περισσότερα από 23.000 εμπορεύματα, αξίας άνω των 1.500.000 ευρώ.

Οι «εικονικές» εκπτώσεις – προσφορές που παρουσίαζαν οι απατεώνες για να παραπλανήσουν τους υποψήφιους αγοραστές, έφταναν το… 40%. Την Τρίτη (8/11), η Οικονομική Αστυνομία στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, με τη συνδρομή ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και Υ.ΜΕ.Τ., συνέλαβε 7 μέλη της σπείρας, σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πώς δρούσε η σπείρα

Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερις ιστοσελίδες για την πώληση των απομιμητικών προϊόντων, ενώ για την απόκρυψη των δραστηριοτήτων διαχειρίζονταν «εικονικές» εταιρείες, στους λογαριασμούς των οποίων πιστώνονταν τα χρήματα από τις πωλήσεις. Εξίσου ενεργοί ήταν και στα social media, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να διαφημίζουν τις προσφορές των δήθεν γνήσιων προϊόντων.

 

 

Οι παραγγελίες αποστέλλονταν στους πελάτες, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών χωρίς να εκδίδονται φορολογικά παραστατικά και αναγράφοντας ως αποστολείς φυσικά και νομικά πρόσωπα – «αχυράνθρωπους», είτε δια ζώσης από μέλη της οργάνωσης που πληρώνονταν σε μετρητά. Για την αποθήκευση των απομιμητικών προϊόντων διατηρούσαν αποθήκη σε περιοχή της Αθήνας, ενώ για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας μίας εκ των «εικονικών» εταιριών.

Τι βρήκαν στην κατοχή τους

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, εταιρεία ταχυμεταφορών, αποθήκη και δύο λογιστικά γραφεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 152,5 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης και 15,2 γραμ. άγνωστης ουσίας,
  • πιστόλι κρότου και 59 φυσίγγια,
  • απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης και 10 δέματα με εμπορεύματα
  • ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και κινητά τηλέφωνα,
  • φορτηγό,
  • 850 ευρώ,
  • 16 τραπεζικές κάρτες και 5 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών,
  • πλήθος αποδεικτικών αποστολών πακέτων (vouchers), τραπεζικά στοιχεία και έγγραφα των εταιρειών

 

Τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, το πιστόλι κρότου και τα φυσίγγια έχουν αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες βρίσκονται για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Όσον αφορά τα εμπορεύματα που κατασχέθηκαν, αυτά καταστράφηκαν όπως προβλέπεται σε ειδικό κάδο απορριμμάτων.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα σήματα, όπλα και ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!