Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ: Έξι προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ: Έξι προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ: Έξι προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ενίσχυση των ευάλωτων καταναλωτών μέσω της ελαφρύτερης φορολόγησης ζητάει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ

Ενίσχυση των ευάλωτων καταναλωτών μέσω της, κατά προτεραιότητα, τιμολόγησής τους με τις ενεργειακές πηγές μικρότερου κόστους παραγωγής ζητάει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ κατακλύζεται καθημερινά από μηνύματα καταναλωτών που είτε καταγγέλλουν αθέμιτες πρακτικές προμηθευτών είτε διαμαρτύρονται για τον εφιάλτη της ακρίβειας είτε μας μεταφέρουν την απόγνωσή τους για την τρέχουσα κατάσταση…

Γεννιέται, μ’ άλλα λόγια, ο νέος υπερχρεωμένος Έλληνας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με δεκάδες οφειλές τις οποίες πλέον δεν μπορεί να καλύψει. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι δεν υπάρχει επαρκές προστατευτικό πλαίσιο (όπως ήταν ο “Νόμος Κατσέλη”), αφού ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι προσανατολισμένος στην ικανοποίηση των πιστωτών ενώ και η πλατφόρμα του “εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών” κρίνεται αποτυχημένη.

Για εμάς, είναι πρωταρχική και άμεση ανάγκη, η Πολιτεία να πάρει άμεσα, ουσιαστικά μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η ζοφερή κατάσταση που έχουμε μπροστά μας. Προτείνουμε:

  1. Αναστολή λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
  2. Προώθηση όλων των τύπων ενέργειας (π.χ. υδρογόνο, γεωθερμία, κ.λπ.) χωρίς προκαταλήψεις και προτεραιοποιήσεις.
  3. Ενίσχυση των ευάλωτων καταναλωτών μέσω της κατά προτεραιότητας τιμολόγησής τους με τις ενεργειακές πηγές μικρότερου κόστους παραγωγής.
  4. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής.
  5. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  6. Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα διαχύσει την αύξηση αυτή σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων-καταναλωτών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!