Πολικές θερμοκρασίες από την κακοκαιρία «Ελπίς», πού έδειξε -16,5°C

Πολικές θερμοκρασίες από την κακοκαιρία «Ελπίς», πού έδειξε -16,5°C

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ

Πολικές θερμοκρασίες από την κακοκαιρία «Ελπίς», πού έδειξε -16,5°C

Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Η θερμοκρασία έπεσε σε αρκετές περιοχές κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου και με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στον Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,5 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης καταγράφηκαν σε:

  • Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,5 °C
  • ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας -15,2 °C
  • Νευροκόπι -15°C,
  • Περτούλι Τρικάλων -14,3°C,
  • Αγιο Δημήτριο Ολύμπου -14,2°C,
  • Βαρικό Φλώρινας -14,2°C και
  • Βωβούσα Ιωαννίνων -14°C.

thermokrasies

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Με ήπιες καιρικές συνθήκες έχει ξεκινήσει ο καιρός στη χώρα μας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, όμως οι χιονοπτώσεις και γενικότερα η κακοκαιρία θα επιμείνουν προς τα ανατολικά και νότια τμήματα. Όπως φαίνεται και στον μετεωρολογικό δορυφόρο, το βαρομετρικό χαμηλό έχει περάσει μέσα στο Αιγαίο και κατευθύνεται νοτιότερα της Ρόδου και έτσι η κακοκαιρία θα επηρεάζει τις επόμενες ώρες τα ανατολικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη.

Όσο περνά όμως η ώρα, τα φαινόμενα θα περιορίζονται προς τη Νότια Εύβοια, αλλά και προς την Κρήτη, η οποία αναμένεται να παραμείνει σε κλοιό κακοκαιρίας μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές που έχει πέσει μεγάλη ποσότητα χιονιού θα βρίσκεται υπό το μηδέν. Έτσι ο παγετός θα παραμείνει για μερικά ακόμα 24ωρα.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά από την Πέμπτη αλλά κυρίως από το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο υδράργυρος να προσεγγίσει μετά την Παρασκευή τους 14 – 15 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Κοινοποιήστε το άρθρο