Παγκόσμια πρώτη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Εξυπνα ασανσέρ που τα θέλει και η Google

Παγκόσμια πρώτη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Εξυπνα ασανσέρ που τα θέλει και η Google

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο ασανσέρ που «ακούει» και σε οδηγεί στον προορισμό σου, χωρίς να πατήσεις κάποιο κουμπί- μειώνοντας τη πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην καμπίνα

Έξυπνα ασανσέρ που ακούν τη φωνητική εντολή σου και σε οδηγούν στον προορισμό σου, χωρίς να πατήσεις κάποιο κουμπί- μειώνοντας τη πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην καμπίνα-έχουν παραγγελθεί και αναμένεται να τοποθετηθούν μεταξύ άλλων στο κτίριο της αστυνομίας του Ντουμπάι, στο δημαρχείο του Λος Άντζελες, στα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια από την κατασκευάστρια εταιρεία «Entranet» η οποία έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τα καινοτόμα ασανσέρ διαθέτουν σύστημα ανέπαφης χρήσης τεχνολογίας και καθοδηγούν τους χρήστες χωρίς να πατήσουν κάποιο πληκτρολόγιο, συμβάλλοντας στα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται για τη μη διάδοση του κορονοϊού.

Ήδη οι εκατό πρώτες συσκευές έχουν φτάσει στη Γαλλία, την Ιταλία και την Αμερική ενώ η παρουσίαση του νέου συστήματος, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο διεθνώς έγινε στα κεντρικά ασανσέρ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.  Η συσκευή δέχεται, αναγνωρίζει και αποκωδικοποιεί περισσότερες από 1.000 φωνητικές εντολές, καταλαβαίνει σε επίπεδο 97% τι λέει ο χρήστης και μάλιστα μέσα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον όπως  το ασανσέρ.

img-9326.jpg
ethnos.gr/ Η καινοτόμα συσκευή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

«Είναι μια καινοτομία του Λευτέρη Παπαγεωργίου και της εταιρείας «Entanet». Πριν από περίπου δύο χρόνια σε μια παρουσίαση είχε δείξει τις ευεργετικές δυνατότητες που έχει αυτό το σύστημα αλλά τότε δεν ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν έν μέσω πανδημίας. Και πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο σε ένα κτίριο το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες να μπαίνει στους κεντρικούς ανελκυστήρες του και αντί να πατά κάποιος τα κουμπιά τα οποία μπορεί να έχουν 6-9 μέρες πιθανόν διατηρημένα πάνω τον ιό του Covid να λέει «ταμία» ή «νομική υπηρεσία» και να οδηγείται εκεί. Ελπίζω αυτό να έχει εφαρμογή σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια παρουσίασης της συσκευής.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida