Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ – Έντονες αντιδράσεις στον κλάδο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ - Έντονες αντιδράσεις στον κλάδο

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ – Έντονες αντιδράσεις στον κλάδο

Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr η κυβέρνηση προωθεί ειδική ρύθμιση βάση της οποίας οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων θα μπορούν να έχουν ιδιωτικό Ιατρείο αλλά και να κάνουν χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές.
Γεγονός βέβαια που οδηγεί αυτομάτως στην άρση της μονιμότητας. Ήδη το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη ρύθμιση έχει φθάσει στα χέρια των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και προκαλεί πλήθος αντιδράσεων ενώ ετοιμάζονται και κινητοποιήσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πάντως, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο κλάδος διατύπωσε την έντονη αντίδρασή του σε μία τέτοια αλλαγή που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε προς την ΟΕΝΓΕ ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι οι τελικές, και όταν υπάρξει η τελική διαμόρφωση θα γίνει διαβούλευση με τα όργανα των γιατρών, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, που έχει και την αρμοδιότητα. Ωστόσο, το νομοσχέδιο θα μπει σε διαβούλευση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

 

Πάντως, τα σχέδια της κυβέρνησης είναι αργά ή γρήγορα να επιτρέψει στους γιατρούς του δημοσίου να κάνουν ιδιωτικό έργο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πολίτες που δεν έχουν να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να θεραπευτούν ή να χειρουργηθούν.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κεντρική κυβέρνηση βλέπει από την αρχή θετικά μία τέτοια ρύθμιση, ενώ αυτό που φαίνεται να εμποδίζει σήμερα μία οριστική απόφαση είναι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές καθώς ο ιατρικός κλάδος είναι ήδη στα κάγκελα.

 

Ήδη η «κερκόπορτα» για παράλληλη εργασία στο δημόσιο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα έχει ανοίξει, αφού επισήμως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προαναγγείλει ότι άμεσα θα γίνονται προσλήψεις γιατρών με μερική απασχόληση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ειδικότητες όπως είναι αυτή της αναισθησιολογίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!