Επιδοτήσεις έως 60% για μικρομεσαίους

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Επιδοτήσεις έως 60% για μικρομεσαίους
Happy cafe manager counting recipes with laptop

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα ύψους 300.000.000 ευρώ

Το ενδιαφέρον μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών έχει προσελκύσει η δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», που «τρέχει» εδώ και δύο εβδομάδες.

 

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 300.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 και ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.200 αιτήσεις. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται έως 50%, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας φτάνει και το 60%. Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι άμεση και τα επενδυτικά σχέδια θα αξιολογούνται με τη σειρά που υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού της δράσης ανά κατηγορία περιφέρειας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πρόγραμμα καλύπτει στοχευμένες ανάγκες των ΜμΕ, ανάλογα με την υφιστάμενη ψηφιακή και τεχνολογική ωριμότητά τους και τις διαφορετικές επενδυτικές ανάγκες τους, ενώ είναι διαρθρωμένο σε τρεις δράσεις:

Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: Αφορά μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στη λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό. Ο ελάχιστος και μέγιστος συνολικός ενισχυόμενος προϋπολογισμός της αίτησης χρηματοδότησης ορίζεται από 18.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ. Η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης της επένδυσης δεν θα υπερβαίνει τους εννέα μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Εγκρισης. Οι βασικές κατηγορίες δαπανών που καλύπτονται αφορούν δαπάνες εξοπλισμού, λογισμικού και παροχής υπηρεσιών που συνδέονται με την ψηφιακή αναβάθμιση.

Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: Αφορά μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές και θα βελτιώσουν την παραγωγική τους διαδικασία. Ο ελάχιστος και ο μέγιστος συνολικός ενισχυόμενος προϋπολογισμός της αίτησης χρηματοδότησης ορίζονται από 50.000 ευρώ έως και 650.000 ευρώ, ενώ η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης της επένδυσης δεν θα υπερβαίνει τους 15 μήνες. Τα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα αρχικής επένδυσης και να πληρούν ένα από τα ακόλουθα κριτήρια: δημιουργία νέας επιχειρηματικής εγκατάστασης, επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας, διαφοροποίηση της παραγωγής μιας μονάδας σε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουν παραχθεί ποτέ σε αυτήν, θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας.

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: Αφορά μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ο ελάχιστος και μέγιστος συνολικός ενισχυόμενος προϋπολογισμός της αίτησης χρηματοδότησης ορίζεται από 200.000 ευρώ έως και 1.200.000 ευρώ, ενώ η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης της επένδυσης δεν θα υπερβαίνει τους 18 μήνες. Κι εδώ τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα αρχικής επένδυσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!