Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς» : Ζώα βοηθοί και θεραπευτές για ΑΜΕΑ

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς» : Ζώα βοηθοί και θεραπευτές για ΑΜΕΑ

Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς» : Ζώα βοηθοί και θεραπευτές για ΑΜΕΑ

Στην Ελλάδα έχουμε 22.000 εγγραμμένους ανθρώπους με οπτική αναπηρία. Το λευκό μπαστούνι είναι το βασικό μέσο για να κυκλοφορήσει ένας συμπολίτης μας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα οι σκύλοι οδηγοί. Στην Ειδική Έκδοση «ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ» του ΕΡΤnews για τα ΑΜΕΑ μας μιλά μια νέα γυναίκα για το πόσο έχει αλλάξει την καθημερινότητά της ένας σκύλος-οδηγός.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση «ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ» για τα ΑΜΕΑ του ΕΡΤnews:

  • Ένας σκύλος, εκτός από συντροφιά, μπορεί να προσφέρει και θεραπεία.
    Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Pet Partners of Hellas προωθεί τη μέθοδο της θεραπευτικής επαφής με σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων.
  • Η θεραπευτική ιππασία δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η πράξη δείχνει ότι έχει θετικά αποτελέσματα, ειδικά σε άτομα με αναπηρία. Στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας, που ιδρύθηκε το 1992, συναντά κανείς ανθρώπους που λαμβάνουν ανακούφιση από την επαφή με τα άλογα και σημαντική βοήθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!