Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη δήλωση των αποθεμάτων

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη δήλωση των αποθεμάτων

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη δήλωση των αποθεμάτων

 

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα μέσω της οποίας πρέπει να δηλωθούν από επιχειρηματίες οι διαθέσιμες ποσότητες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα προϊόντα, κυρίως πρώτες ύλες (σιτάρι, καλαμπόκι, άλευρα, ηλιέλαιο κ.ά), σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η καταγραφή αυτή θα πρέπει να επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των αποθεμάτων και να αποτρέπεται κάθε κερδοσκοπική προσπάθεια.

Ηδη, από τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1.500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις για προσπάθεια αισχροκέρδειας, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να γίνεται έλεγχος εάν δικαιολογείται η όποια ανατίμηση με βάση την αύξηση των πρώτων υλών. Ειδικά για όσους επιχειρήσουν κερδοσκοπία το κράτος θα είναι αυστηρό.

«Σε μια τέτοια περίοδο δεν είναι μόνο παράνομο, είναι και απολύτως ανήθικο για όποιον το επιχειρεί», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς. Πρόσθεσε, επίσης ότι εντός των επομένων ημερών, θα ανακοινωθεί ο τρόπος κατανομής της ενίσχυσης 45 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών, με βάση τον τζίρο του προηγουμένου έτους, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε ότι έχει διασφαλιστεί από την ΕΕ για πολλά προϊόντα που εξαγάγαμε και πήγαιναν στις εμπόλεμες χώρες, να ενεργοποιηθεί το μέτρο των κρατικών ενισχύσεων για απορρόφηση των προϊόντων αυτών στις εγχώριες αγορές.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.