Ανοιχτή επιστολή του Πατσίκα Μιχαήλ προς τον Υπ. Εξ. Νικόλαο Δένδια: ”ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ”

Ανοιχτή επιστολή του Πατσίκα Μιχαήλ προς τον Υπ. Εξ. Νικόλαο Δένδια ''ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ''

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ανοιχτή επιστολή του Πατσίκα Μιχαήλ προς τον Υπ. Εξ. Νικόλαο Δένδια: ”ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ”

 

Κύριε Δένδια αποστείλατε μια επιστολή διαμαρτυρίας στον Σκοπιανό ομόλογο σας, Bujar Osmani, στην οποία υπογραμμίζετε την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της ”Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Του αναφέρετε ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος 3ε, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

”Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).”

Ο ομόλογος σας απάντησε, ουσιαστικά απαξιώνοντας σας, ότι αυτό που αναφέρει η κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία, για το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού, στο συγκεκριμένο άρθρο δεν υποχρεώνει τους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν το «MKD».

Τα υπόλοιπα που τον εκλιπαρείτε, ουσιαστικά να κάνει, δηλαδή, να ακολουθήσει την διεθνή πρακτική, και να δείξει θετική δυναμική στις διμερείς σχέσεις, τα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Διότι πολύ απλά , όπως ξέρετε καλύτερα, στην διεθνή πρακτική ισχύει ότι επιβάλλεται ο ισχυρός και ο αποφασισμένος.

Ο ίδιος συμπεριφέρθηκε ως τέτοιος και όχι εσείς.

Το πρόβλημα με την συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων στο EURO δεν ήταν τόσο το MKD , για το οποίο διαμαρτυρηθήκατε, όχι γιατί δεν είναι το ίδιο σημαντικό, αλλά γιατί υπήρχε κάτι χειρότερο που τελικά δεν το τονίσατε και δεν αντιδράσατε.

Η Εθνική ομάδα των Σκοπίων εμφανίστηκε με φανέλα που έγραφε ΦΦΜ (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ”Μακεδονίας”) και όχι με το MKD και είχε ζωγραφισμένη στην φανέλα της τον ”Ήλιο της Βεργίνας” .

To MKD που αναφέρατε εσείς χρησιμοποίησαν οι διοργανωτές ώς επίσημη ονομασία.

Οι Σκοπιανοί λοιπόν έκαναν κάτι ακόμη χειρότερο.

Παραβίασαν βάναυσα για άλλη μια φορά την ”Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψε ο προκάτοχος σας και σέβεστε και τιμάτε εσείς και η Κυβέρνηση σας.

Θα όφειλε να σας έχει συμβουλεύσει το επιτελείο σας και τα εμπειρότατα στελέχη του Ελληνικού Υπ.Εξ. ότι η ”Συμφωνία των Πρεσπών”, έχει και άλλα άρθρα!!!

Όλα τα άρθρα είναι ισότιμα μέσα σε μια Συμφωνία και δεν υπερισχύει το ένα του άλλου.

Υπάρχει λοιπόν και το άρθρο 6 όπου ρητά αναφέρεται.

ΑΡΘΡΟ 6

1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το

κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα,

τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του

άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους.

Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.

3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει

ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό

και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.

Λέει λοιπόν στο άρθρο 6 τι ακριβώς έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση των Σκοπίων εάν ήθελε να τηρήσει την ”Συμφωνία των Πρεσπών”, που τους ικετεύετε να σεβαστούν.

Λέει ότι εάν μια ιδιωτική οντότητα, όπως είναι κατά την δήλωση του ομολόγου σας, Bujar Osmani, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων, προπαγανδίζει, υποδαυλίζει τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό, το Κράτος οφείλει να παρέμβει και όχι να δικαιολογεί ή να νίπτει τας χείρας του.

Αυτά έπρεπε να τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς, κύριε Υπουργέ Εξωτερικών της Ελλάδος, εκτός και αν δεν έχετε γνώση του τι γράφει η διακρατική ”Συμφωνία των Πρεσπών”.

Όφειλαν να τα γνωρίζουν οι διπλωμάτες που σας περιβάλλουν, τα στελέχη του Υπουργείου και να σας συμβουλέψουν αναλόγως.

Είμαι βέβαιος ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Γνωρίζετε και γνωρίζουν.

Τότε εύλογα αναρωτιέται ο καθένας γιατί δεν κάνετε το χρέος σας ως οφείλετε;

Οφείλετε να προχωρήσετε άμεσα σε καταγγελία της Κυβέρνησης των Σκοπίων, σε όλους τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνής Οργανισμούς, για παραβίαση ”Συμφωνίας των Πρεσπών” και να υπαναχωρήσετε από αυτή.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη παραβίαση που γίνεται από την πλευρά των Σκοπίων, από την μαύρη εκείνη ημέρα που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Θα το τολμήσετε ή αντιθέτως θα κλείσετε για άλλη μια φορά τα μάτια και θα φέρετε και προς κύρωση τα ”Μνημόνια Συνεργασίας” που την συνοδεύουν;

Θα το τολμήσετε και θα βάλετε παράλληλα ΒΕΤΟ στην ενταξιακή πορεία της ”γείτονας χώρας” ή θα συνεχίσετε να στηρίζετε την Ευρωπαϊκή της πορεία παρά τις παραβιάσεις;

Τώρα που όλη η Ευρώπη και όχι μόνο, είδε με τα μάτια της την παραβίαση της ”Συμφωνίας των Πρεσπών”, εσείς θα συνεχίσετε να την σέβεστε και να την τιμάτε ή θα αδράξετε την ευκαιρία ώστε να κάνετε το καθήκον σας και την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που εκδηλώθηκε με τα τρία μεγαλειώδη Παλλαϊκά Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και με εκατοντάδες άλλα σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη;

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής παρέδωσα το ψήφισμα του Ελληνικού Λαού από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019.

Ένα συλλαλητήριο όπου συμμετείχαν πολλά από τα στελέχη του κόμματος σας, οι πρώην πρωθυπουργοί, ίσως και εσείς ο ίδιος.

Εύχομαι να σας φωτίσει ο Θεός να κάνετε αυτό που πρέπει.

Σκεφτείτε μόνο το ελάχιστο.

Το ενδεχόμενο η Εθνική μας ομάδα να χρειαστεί να παίξει απέναντι στην Εθνική ομάδα των Σκοπίων!!!

Τότε θα δούμε να παίζει η ΕΛΛΑΣ απέναντι στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ;;;

Πατσίκας Μιχαήλ

Επικεφαλής Ε.ΠΟ.Σ. (Ελληνική Πολιτική Συνείδηση)

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι

Δείτε Επίσης

Κατερίνη: Κυνηγούσε με τσεκούρι και πριόνι άνδρα σε κεντρικό δρόμο
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Κυνηγούσε με τσεκούρι και πριόνι άνδρα σε κεντρικό δρόμο

Κατερίνη: Κυνηγούσε με τσεκούρι και πριόνι άνδρα σε κεντρικό δρόμο   Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Κατερίνης, όταν ένας μεσήλικας κυνηγούσε σε κεντρικό δρόμο της

Διαβάστε περισσότερα »
Ανοίγει τις "πόρτες" του το νέο Εξοικονομώ: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων - Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει τις “πόρτες” του το νέο Εξοικονομώ: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Ανοίγει τις “πόρτες” του το νέο Εξοικονομώ: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το νέο Εξοικονομώ, καθώς υπολογίζεται πως η

Διαβάστε περισσότερα »
Νεκρός οπαδός του ΠΑΟΚ που υπέστη ανακοπή έξω από την Τούμπα
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός οπαδός του ΠΑΟΚ που υπέστη ανακοπή έξω από την Τούμπα

Νεκρός οπαδός του ΠΑΟΚ που υπέστη ανακοπή έξω από την Τούμπα   Τραγωδία έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Άρη, για την 11η αγωνιστική της

Διαβάστε περισσότερα »
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, ο «γίγαντας» των 220 εκατοστών
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, ο «γίγαντας» των 220 εκατοστών

Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, ο «γίγαντας» των 220 εκατοστών Ένα «θηρίο» 220 εκατοστών δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο νεαρός Θωμάς Κατσαούνης σε ηλικία μόλις 20 ετών «λύγισε» μετά

Διαβάστε περισσότερα »
Θεσσαλονίκη:15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη:15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη:15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς   Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thestival.gr, ένας 15χρονος έστρεψε το πιστόλι που

Διαβάστε περισσότερα »
Μπάχαλο στα πρόστιμα – κλήσεις σε αναβάτες δικύκλων – Μπερδεύονται μέχρι και οι τροχονόμοι
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάχαλο στα πρόστιμα – κλήσεις σε αναβάτες δικύκλων – Μπερδεύονται μέχρι και οι τροχονόμοι

Μπάχαλο στα πρόστιμα – κλήσεις σε αναβάτες δικύκλων – Μπερδεύονται μέχρι και οι τροχονόμοι   Οι κοινές Άδειες Κυκλοφορίας των ηλεκτρικών με των παραδοσιακών μοτοποδηλάτων «μπερδεύουν» τους αστυνομικούς στους ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida