1555: Ρεκόρ τηλεφωνημάτων- Τι ρωτούν πιο συχνά οι πολίτες

1555: Ρεκόρ τηλεφωνημάτων- Τι ρωτούν πιο συχνά οι πολίτες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

1555: Ρεκόρ τηλεφωνημάτων- Τι ρωτούν πιο συχνά οι πολίτες

Ρεκόρ τηλεφωνημάτων καταγράφηκε στον νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 1555 μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας του.

Έχοντας ολοκληρώσει μια δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας 100 ημερών, όπου κάλυπτε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, το νέο τηλεφωνικό κέντρο έχει τώρα ενσωματώσει το σύνολο των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου. Καλύπτει, δηλαδή, επιπλέον το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης, εργασιακά θέματα (ΕΡΓΑΝΗ), ισότητα φύλων και δημογραφική πολιτική. Επίσης, μέσω του 1555, παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τη Γραμμή 15900 για τη Βία κατά των Γυναικών, στην περίπτωση αυτή όμως οι κλήσεις διαβιβάζονται άμεσα στους ειδικούς για το θέμα επιστήμονες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η εκτεταμένη προβολή του 1555 από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας βοήθησε στο να πληροφορηθούν περισσότεροι πολίτες την ύπαρξή του και να σπεύσουν να καλέσουν, για να ζητήσουν πληροφορίες, να υποβάλουν αιτήματα και να ενημερωθούν για εκκρεμείς υποθέσεις τους.

 

254306 c5e7aa2005 aaabf83d6f2acd1b

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου, το νέο τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε συνολικά 37.840 τηλεφωνήματα, με τον μέσο όρο ανά ημέρα να φθάνει τις 7.500 κλήσεις. Ρεκόρ σημειώθηκε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, όπου οι κλήσεις έφθασαν τις 14.217 μέσα σε μια ημέρα.

Η κίνηση που γνωρίζει το 1555 τις τελευταίες ημέρες είναι σημαντικά αυξημένη, σε σχέση με την πιλοτική φάση λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου, ιδιαίτερα μάλιστα σε συγκεκριμένες ώρες αιχμής. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει σε ημερήσια βάση το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου υπήρξαν διαστήματα όπου καλούσαν ταυτόχρονα στο 1555 πάνω από 500 πολίτες.

 

«Στόχος η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών»

Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρά την αυξημένη ροή, η συντριπτική πλειονότητα όσων τηλεφωνούν εξυπηρετούνται γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Ειδικότερα, κατά τις πρώτες πέντε ημέρες πλήρους λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου, εξυπηρετήθηκε το 92,5% των κλήσεων, με τον μέσο χρόνο αναμονής να ανέρχεται σε 1,23 λεπτά και τη μέση διάρκεια κλήσης σε 4,21 λεπτά. Για τις κλήσεις που, λόγω φόρτου των τηλεφωνικών γραμμών, δεν μπορούν να απαντηθούν εντός 5′ λεπτών, ενεργοποιείται ειδική υπηρεσία call back, μέσω της οποίας το τηλεφωνικό κέντρο καλεί πίσω τους πολίτες.

Στόχος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του υπουργείου, είναι «καμία κλήση να μην μένει αναπάντητη».

 

Τι ρωτούν πιο συχνά οι πολίτες

Όσον αφορά το περιεχόμενο των κλήσεων, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τα θέματα αρμοδιότητας του ΕΦΚΑ και κυρίως οι συντάξεις, είναι αυτά που τίθενται με τη μεγαλύτερη συχνότητα από τους πολίτες. Κατά τις πρώτες πέντε ημέρες πλήρους λειτουργίας του, το 1555 δέχθηκε 28.976 κλήσεις για θέματα ΕΦΚΑ, ενώ ακολούθησαν ο ΟΑΕΔ και ο ΟΠΕΚΑ με 3.796 και 3.201 κλήσεις αντίστοιχα. Οι διαδικασίες συνταξιοδότησης μισθωτών βρέθηκαν στην κορυφή του ενδιαφέροντος των καλούντων, με 1.314 κλήσεις συνολικά.

‘Αλλα θέματα που απασχόλησαν τους πολίτες ήταν κατά σειρά, με βάση τον αριθμό κλήσεων, η καταβολή αναδρομικών, η απονομή επικουρικών συντάξεων σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, θέματα που αφορούν το μητρώο ασφαλισμένων, οι παροχές αναπηρίας μέσω των ΚΕ.Π.Α., η απονομή συντάξεων, λόγω γήρατος, η χορήγηση επιδομάτων ασθενείας και η διαδικασία συνταξιοδότησης μη μισθωτών.

 

Πώς λειτουργεί

Για τη διαχείριση των κλήσεων των πολιτών, το 1555 υποστηρίζεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξυπηρέτησης δύο επιπέδων. Στο επίπεδο της υποδοχής βρίσκονται τα στελέχη που απαντούν σε όλες τις κλήσεις, παρέχουν πληροφορίες και καθοδηγούν τους πολίτες στη χρήση διαθέσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Τα εξατομικευμένα ή σύνθετα αιτήματα προωθούνται στο δεύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης, με το άνοιγμα ειδικής καρτέλας (ticket) για κάθε περίπτωση. Σε αυτό το επίπεδο, λειτουργούν ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών των φορέων, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση κάθε θέματος και την επικοινωνία με τον πολίτη, μέχρι την τελική διευθέτηση.

Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο πολίτης που καλεί στο 1555 γνωρίζει όχι μόνο ότι κάποιος θα απαντήσει στην κλήση του, αλλά και ότι θα βρει άκρη στο θέμα που τον απασχολεί».

Επιπλέον, όπως σημειώνουν, μέσα από τη συστηματική καταχώριση και παρακολούθηση της πορείας των αιτημάτων, εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις διαδικασίες όπου εντοπίζονται τα περισσότερα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

 

Τα επόμενα βήματα

Στον σχεδιασμό του υπουργείου βρίσκεται η περαιτέρω υποστήριξη της λειτουργίας του 1555, με δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του 1555, η δημιουργία chat room και ειδικής ψηφιακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Δείτε Επίσης

Τριετής αναβολή της σύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS
ΕΛΛΑΔΑ

Τριετής αναβολή της σύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS

Τριετής αναβολή της σύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS Η έκπληξη στο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ- Γιατί άλλαξε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την πάταξη της φοροδιαφυγής Αναβάλλεται για τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα »
Γραφείο τελετών στόλισε για τα Χριστούγεννα – Ο νεκρός… χιονάνθρωπος και τα ξωτικά
ΕΛΛΑΔΑ

Γραφείο τελετών στόλισε για τα Χριστούγεννα – Ο νεκρός… χιονάνθρωπος και τα ξωτικά

Γραφείο τελετών στόλισε για τα Χριστούγεννα – Ο νεκρός… χιονάνθρωπος και τα ξωτικά Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η Θεσσαλονίκη. Στο κλίμα των γιορτών μπήκε και ένα γραφείο τελετών το οποίο στόλισε για

Διαβάστε περισσότερα »
Δωρεάν self test για όλους από σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν self test για όλους από σήμερα

Δωρεάν self test για όλους από σήμερα Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και τον Ιανουάριο Από σήμερα, Δευτέρα 6/12, αρχίζει η δωρεάν διανομή self test ενόψει των Χριστουγέννων. Όπως έχει ανακοινωθεί, από σήμερα μέχρι και τις

Διαβάστε περισσότερα »
Νέα γυναικοκτονία: 40χρονος έπνιξε την 36χρονη σύζυγό του στη Λακωνία
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γυναικοκτονία: 40χρονος έπνιξε την 36χρονη σύζυγό του στη Λακωνία

Ακόμα μία γυναικοκτονία στη χώρα μας, η 15η μέσα στο 2021 Ακόμα μία γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα μας, η 15η μέσα στο 2021. Ένας 40χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται διότι, σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα »
Νέο Εξοικονομώ: Αιτήσεις ανεξαρτήτως εισοδήματος από 13 Δεκεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Εξοικονομώ: Αιτήσεις ανεξαρτήτως εισοδήματος από 13 Δεκεμβρίου

Νέο Εξοικονομώ: Αιτήσεις ανεξαρτήτως εισοδήματος από 13 Δεκεμβρίου Αίτηση ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι θελήσουν να πάρουν επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα »
OΠΕΚΕΠΕ: Σε ποιους μηδενίζει τις επιδοτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

OΠΕΚΕΠΕ: Σε ποιους μηδενίζει τις επιδοτήσεις

OΠΕΚΕΠΕ: Σε ποιους μηδενίζει τις επιδοτήσεις     Αγροτεμάχια που εμπίπτουν εντός περιοχών ανάρτησης ή λειτουργούντος Κτηματολογίου, όπου οι εγγραφές εμφανίζουν ως κύριο, το Ελληνικό Δημόσιο και εντός αυτών βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida