Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δεν θα πραγματοποιηθεί ο «Τρανός Χορος» στη Βλάστη

Δεν θα πραγματοποιηθεί «Τρανός Χορος» στη Βλάστη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εορδαία: Τι είπε ο Ιερομόναχος πατέρας Ιγνάτιος για το επεισόδιο με τη μάσκαΤα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των απανταχού της Ελλάδας Συλλόγων Βλατσιωτών σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Κοινότητας Βλάστης και το Δήμο Εορδαίας, αφού έλαβαν υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού (SARS Covid-19) στη χώρα μας όπως και τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις παραινέσεις-προτροπές της Πολιτείας προς αποφυγή συνωστισμού, αποφάσισαν ομόφωνα να συστήσουν στα μέλη τους και στους απανταχού Βλατσιώτες να μη συμμετάσχουν στην επιτέλεση του δρώμενου του «Τρανού Χορού», που λαμβάνει χώρα κάθε 15 και 16 Αυγούστου στη Βλάστη.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η παγκόσμια κοινότητα, πρωταρχικό και ύψιστο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας, του μεγαλύτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του «Εγώ» μας, να αναστοχαστούμε και να συλλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που φέρουμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ας πλέξουμε φέτος νοερά τα χέρια μας, ας τραγουδήσουμε βουβά τα τραγούδια του χορού μας και ας δώσουμε με τη σωματική μας απουσία τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε και στο μέλλον τη συμμετοχή μας στην καθιερωμένη από την παράδοσή μας τελετουργία του «Τρανού Χορού». Του Χορού αυτού που αποτελεί ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας, ένα κομμάτι της αλήθειας της βλατσιώτικης κοινότητας. Για να είμαστε όλοι του χρόνου «στον μέτρο».

 

Ευχόμαστε στους απανταχού Βλατσιώτες και στους φίλους αυτών Καλή Παναγιά.

 

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida