Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Πτολεμαΐδα: Κοπή βασιλόπιτας και τελετή απονομής τίτλων ΒΕΚ της Δ. ΣΑΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (πρώην ΔΙΕΚ – βίντεο)

5λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Κοπή βασιλόπιτας και τελετή απονομής τίτλων ΒΕΚ της Δ. ΣΑΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (πρώην ΔΙΕΚ - βίντεο)

Το Σάββατο στις 27/1/2024, η Δ. ΣΑΕΚ ( η νέα ονομασία του ΔΙΕΚ) Πτολεμαΐδας μαζί με την κοπή της πίτας οργάνωσε τελετή απονομής των Βεβαιώσεων επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) στους αποφοίτους του.

Η Διευθύντρια της ΔΣΑΕΚ, Μπέση Σοφία στην ομιλία της που ανάγνωσε ο κ. Ιωάννης Μαρτινάκης γραμματέας του Ιδρύματος, εξηγούσε τους λόγους της απουσίας της και • Αναφέρθηκε στους δεσμούς εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και προσφοράς που έχουν χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στη Διοίκηση, το προσωπικό, τους σπουδαστές και στους εκπαιδευτές.

• Ευχαρίστησε τους συνεργάτες της ονομαστικά και τους εκπαιδευτές για τις υπηρεσίες τους. Ευχήθηκε στους αποφοίτους τα καλύτερα.

 

• Αναφέρθηκε σε αρκετές παλαιότερες εκδηλώσεις που γινόντουσαν πριν την περίοδο του κορονοϊού και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αυξηθούν και πάλι οι εκδηλώσεις γιατί βασικός σκοπός της ΣΑΕΚ είναι η εξωστρέφεια

. • Τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά σ όλους και στην επόμενη πίτα να μη λείπει κανείς καθώς και να την αξιώσει ο Θεός να έχει την τιμή και τη χαρά να παραδώσει ή ίδια τις ΒΕΚ στους απόφοιτους.

Η υποδ/ντρια Σοφία Απαζίδου, συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να γίνει θεσμός η εκδήλωση απονομής των τίτλων ΒΕΚ γιατί σηματοδοτεί το τέλος μία επίπονης περιόδου που διαρκεί δυόμιση χρόνια. Σχολίασε τις αλλαγές του τελευταίου νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που σε μάκρος χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του επιπέδου των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων των ΣΑΕΚ αφού ο χώρος των ΤΕΙ έμεινε κενός.

Σημαντικό σημείο στην ομιλία της ήταν η σχέση της ΣΑΕΚ με την Εορδαία. Οι ειδικότητες των Αρχιμαγείρων και Αρτοποιών – Ζαχαροπλαστών ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν ο Δήμος και οι σύλλογοι κάνουν εκδηλώσεις. Το τμήμα Υποκριτικής Τέχνης μπορεί να ανεβάζει παραστάσεις στις οποίες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι δημότες.

Επίσης το παράλληλο μηχανογραφικό μπορεί να φέρει νέους καταρτιζόμενους στην πόλη εφόσον είναι δελεαστικές οι ειδικότητες και τα εργαστήριά τους επαρκούν. Τα παραπάνω απαιτούν τη συνεργασία των φορέων του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών, επιχειρήσεων και συλλόγων. Η συνεργασία μπορεί να φέρει όφελος στο γενικό σύνολο και η ΣΑΕΚ να γίνει το στολίδι της Πτολεμαΐδας και ταυτόχρονα ένα μικρό ανάχωμα στα ακόμα πιο δύσκολα που έρχονται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Μεταξάς Λύσσανδρος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Κιοσές Ιωάννης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου και εκπαιδευτής της ΣΑΕΚ, κ. Μπάντης Ιορδάνης. Η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας και καταρτιζόμενη της ΣΑΕΚ στο τμήμα Υποκριτικής Τέχνης, κ. Δενεσίδου Σοφία.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν για τη δημιουργία εργαστηρίου ώστε τον επόμενο Σεπτέμβρη να ανοίξει «Τεχνικός Τεχολογίας Ενδύματος & Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας». Η κ. Δενεσίδου και ο κ. Μπάντης δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες στις δράσεις της ΣΑΕΚ και θα τη στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν: ο Δ/ντής του Εργαστηριακού Κέντρου Πτολεμαΐδας και εκπαιδευτής της ΣΑΕΚ κ. Κολίτσας Δημήτριος. Η Δ/ντρια του 2ου ΕΠΑΛ κ. Ευθυμία Φωτιάδου μαζί με τον σύζυγό της, Δ/ντή του 12ου Δημοτικού Σχολείο Πτολεμαΐδας κ. Ευστάθιο Θεοφυλακτίδη. Ο Δ/ντής και η Υπ/ντρια του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, κ. Κυριακίδης Αθανάσιος και κ. Καφετζή Ευγενία.

Η Δ/ντρια του Γυμνασίου Γαλατινής κ. Εύη Βαρδιάμπαση με τον σύζυγό της κ. Κώστα Σερσέμη και ο προηγούμενος Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Λαζαρίδης Αχιλλέας. Η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Πύργων, κ. Μάγγου Αναστασία. Την εκδήλωση τίμησε η κ. Κούλα Πουλασιχίδου, Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, η οποία βρίσκεται χρόνια δίπλα στη ΔΣΑΕΚ και προσφέρει ακούραστα τις υπηρεσίες της. Εκτός από τους καταρτιζόμενους των τμημάτων και τους εκπαιδευτές παραβρέθηκαν και πολλοί φίλοι της ΣΑΕΚ οι οποίοι ευχαρίστησαν για την πολύ ωραία βραδιά που απόλαυσαν. Η ορχήστρα του Γιάννη Λαζαρίδη ικανοποίησε όλες τις μουσικές προτιμήσεις. Η πολύ ευχάριστη βραδιά έκλεισε με την ευχή των συμμετεχόντων να επαναληφθεί και του χρόνου.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *