Because who is perfect 2

«Because who is perfect?» Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης. Είναι αποτέλεσμα οργανικών ή περιβαλλοντολογικών αιτιών, που δημιουργούν ένα σύνολο εμποδίων σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες του Δημ. Σχ. Άρδασσας παρακολούθησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και  γνώρισαν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή  τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).  Μέσα από την παρακολούθηση των animation:  «The Present – OFFICIAL», «O Νικόλας ένα «αλλιώτικο» αγόρι και η Μαρία γίνονται φίλοι» οι μαθητές/τριες κατανόησαν το φαινόμενο του “Κοινωνικού Αποκλεισμού” που  βιώνουν τα  άτομα αυτά, συγκινήθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα διαφορετικότητας. Επίσης γνώρισαν το σπουδαίο project «Because who is perfect?» της  Ελβετικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Pro Infirmis  η οποία κατασκεύασε κούκλες για τις βιτρίνες των καταστημάτων με πρότυπο τα σώματα ατόμων με αναπηρία, θέλοντας να αναδείξει την ιδέα ότι κανείς δεν έχει το ιδανικό σώμα.

Στη συνέχεια στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Άρδασσας μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί μέσα σε περιβάλλον  Συνεργατικής Νοημοσύνης και Συν-δημιουργικότητας μπήκαν στη θέση των ατόμων με αναπηρία συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις οι οποίες προήγαγαν την Εν-συναίσθηση, την Αποδοχή της Διαφορετικότητας, το Σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μάγκου Νατάσα, Κούρτης Νικόλαος, Κούρτη Παρασκευή, Σακελλαρίου Κωνσταντίνος, Παπαδημητρίου Τραϊανός, Κωλέτση Αθανασία, Σισμανίδης Παύλος και ο Διευθυντής του σχολείου Δούκας Σταύρος.

Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια στα Δημ. Σχ.
Άρδασσας και Ασβεστόπετρας

Because who is perfect 2 Because who is perfect Untitled Because who is perfect

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida