Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΙΑΘΑΣ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΙΑΘΑΣ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

           Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΙΑΘΑΣ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στον χώρο του 4ου Γυμνασίου,  ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς  συνάντησε τους μαθητές του σχολείου μας ,συζήτησε μαζί τους για τη μαγεία της ποίησης , τις πηγές έμπνευσής του και απάντησε στους μαθητές για τον ρόλο του ποιητή στην εποχή μας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Σκιαθάς  όμως εντυπωσίασε μαθητές και καθηγητές και μια άλλη του ιδιότητα, του συλλέκτη. Παρουσίασε έγγραφα και εφημερίδες για την Ελληνική Επανάσταση από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο. Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη ήταν και  το βιωματικό εργαστήριο που ακολούθησε για τη συγγραφή επιστολών  όπως ακριβώς γινόταν τον καιρό της Επανάστασης  . Η συγκεκριμένη παρουσίαση εξελίχθηκε σε ένα  ξεχωριστό μάθημα Ιστορίας,  που ενθουσίασε μαθητές και καθηγητές. Τα παιδιά  ακόμη είχαν την ευκαιρία  να δείξουν  στον κ. Σκιαθά τις δικές τους  συλλογές  από νομίσματα και γραμματόσημα και να πληροφορηθούν  για το έργο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας συλλέκτης.

Τον κ. Σκιαθά συνόδευαν  ο κ. Παπαθανασίου Γιώργος,  Διευθυντής του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης στην Καισάρεια της Κοζάνης και οι κυρίες Αφροδίτη Γκρίζη, πτυχιούχος  της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας και Κατερίνα Καρούλια , φοιτήτρια επί πτυχίω στην ίδια σχολή.

Ο κ. Σκιαθάς ,  την Κυριακή  26 Μαρτίου 2017 παρουσίασε τη νέα του  ποιητική συλλογή Ευγενία  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ  Πτολεμαΐδας «Η πόλη γιορτάζει». Ο κ. Σκιαθάς ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του  προσωπικού του  φίλου και καθηγητή του σχολείου μας, κ. Πορφύρη Δημήτρη  για  να παρουσιάσει το έργο του και να  ανταλλάξει σκέψεις και απόψεις με μαθητές και καθηγητές  για την Τέχνη, τον Πολιτισμό  και την Ιστορία μας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Σκιαθά  για  την τιμή που έκανε στο σχολείο μας  να παρουσιάσει το έργο του και να μας σεργιανίσει στους δρόμους του Λόγου και της Τέχνης.

 

                                      Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                                       ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!