Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας :Πρεμιέρα του Ορατορίου «Οι επτά Τελευταίοι Λόγοι στον Σταυρό»

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Ποδαρικό  για την  εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πτολεμαΐδα έκανε το Μουσικό σχολείο  .

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας καλεί στην πρεμιέρα του Ορατορίου «Οι επτά Τελευταίοι Λόγοι στον Σταυρό» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ”, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ο συνθέτης και καθηγητής του σχολείου Παναγιώτης Δημόπουλος θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Μακαριστού Επισκόπου Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού, 20 χρόνια μετά το θάνατό του, συνέθεσε το θρησκευτικό αυτό Δράμα (Ορατόριο) για τα Ευρωπαϊκά Μουσικά Σύνολα με την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του σχολείου. Το κείμενο που θα παρουσιαστεί θα περιέχει επίσης εμβόλιμες επεξεργασίες και εναρμονίσεις επτά Αίνων που μελοποίησε ο ίδιος ο Διονύσιος.

Το έργο θα διευθύνει ο συνθέτης Παναγιώτης Δημόπουλος ενώ την προετοιμασία των μουσικών συνόλων ανέλαβαν οι καθηγήτριες του σχολείου Χριστίνα Τσίγκα, Νικολέτα Παπάζογλου και Ευθυμία Τσιούρα.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

 
Ο Διευθυντής του

Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

 

Μαμάτσιος Γεώργιος

ΠΕ01 Θεολόγος

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!