Κοζάνη: Eκδήλωση μνήμης προσφυγικού Eλληνισμού

Κοζάνη: Eκδήλωση μνήμης προσφυγικού Eλληνισμού

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΖΑΝΗ
Κοζάνη: Eκδήλωση μνήμης προσφυγικού Eλληνισμού
Η Μικρασιάτισσα μάνα, φέρουσα και κληροδοτούσα το ψυχικό τραύμα του ξεριζωμού
&
Τιμητική διάκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθεια του στην αναζήτηση συγγενικών προσώπων των προσφύγων
Ο Δήμος Κοζάνης και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης σας προσκαλούν την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ στην αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Κοζάνης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας θα διεξαχθεί ομιλία από την ψυχολόγο Σοφία Γεωργιάδου με θέμα «Η Μικρασιάτισσα μάνα, φέρουσα και κληροδοτούσα το ψυχικό τραύμα του ξεριζωμού».
Θα ακολουθήσει τιμητική διάκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθεια του στην αναζήτηση συγγενικών προσώπων των προσφύγων από τον Δήμο Κοζάνης και τον Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης.
Πληροφορίες για το έργο και τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα δώσει ο Γιάννης Γκλαβίνας δρ. Ιστορίας Α.Π.Θ και μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, στην ομιλία του με θέμα «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι Έλληνες αιχμάλωτοι της Μικρασιατικής Καταστροφής».
Η τιμητική διάκριση επιλέχθηκε να λάβει χώρα 8 Μαΐου καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.
Κοζάνη: Eκδήλωση μνήμης προσφυγικού Eλληνισμού

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida