Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Πτολεμαΐδα: Ενημερωτική Εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

3λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Ενημερωτική Εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

Πτολεμαΐδα: Ενημερωτική Εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

Πτολεμαΐδα: Ενημερωτική Εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορώνα γράμματα!

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία!

 

22 μήνες από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει πιστά την πολιτική της. Μία πολιτική που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της τόσο στην υγεία του λαού όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους του χώρου της υγείας. Αν λοιπόν κανείς ψάξει τι κοινό έχει ο φετινός Δεκέμβρης με τον περσινό, αν αναρωτιέται κάποιος πως γίνεται σχεδόν 2 χρόνια μετά να ζούμε την ίδια και χειρότερη κατάσταση, θα βρει το εξής: την ηχηρή αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, με τραγικά αποτελέσματα για το λαό και τη νεολαία.

Η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας, δεν αποτελεί «φυσικό» φαινόμενο, δεν προκλήθηκε τώρα από τον κορονοϊό, αλλά προϋπήρχε της πανδημίας. Είναι το αποτέλεσμα υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και των μέτρων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Με την πανδημία, πήρε μεγάλες διαστάσεις με τραγικές συνέπειες για το λαό.

«Αντίδοτο» αισιοδοξίας απέναντι στην παραπάνω κατάσταση είναι οι πραγματικές δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η επιστήμη, τα άλματα της έρευνας, της γνώσης και της τεχνολογίας. Δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν αν βγει έξω από το παιχνίδι ο παράγοντας «κερδοφορία των λίγων» και μπουν στο επίκεντρο της ανάπτυξης οι «ανάγκες των πολλών».

Απέναντι στο εχθρικό για το λαός κράτος πρέπει και μπορεί να υψωθεί η μεγάλη δύναμη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Οι προτάσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ, του λαϊκού κινήματος μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό διέξοδο. Το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική.

Μέσα στον καθημερινό αγώνα αναδεικνύουμε τις δυνατότητες του σοσιαλισμού, τις δυνατότητες που αναδεικνύουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε και στο πως ζούμε τελικά. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας.

Μπαίνουμε μπροστά λοιπόν ώστε η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού να είναι υπόθεση της δικής του οργανωμένης πάλης, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος, με σύνθημα «Υγεία κοινωνικό και όχι εμπόρευμα»

Σας καλούμε στην παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την Υγεία, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας (έναντι υδραγωγείου) και ώρα 19:00.

Θα μιλήσουν οι:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ, αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής-νεογνολογίας ΑΠΘ, ιατρός Β. Νεογνολογικής κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, νοσηλευτής Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
1 Σχόλιο
  • Άμεσα ένα νοσοκομείο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για παροχή τριτοβάθμιας φροντίδας! Άκρως απαραίτητο!
    Αν όχι τώρα (χθες) με την πανδημία, με νεκρούς καθημερινά συγγενείς, φίλους, γνωστούς, συντοπίτες, τότε πότε ;;;;;
    Αν όχι τώρα (χθες) που ο κίνδυνος ελλοχεύει σε κάθε βήμα μας, χωρίς να εξαιρεί κανέναν, τότε πότε;;;;;
    Εκτός αν το ποιο νοσοκομείο της Περιφέρειάς μας, μπορεί να ανταποκριθεί σήμερα στις μεγάλες ανάγκες, προκαλεί ταμπού και πολιτικο-κομματικό δέος ….
    Εκτός αν το πολιτικό κόστος (και για το ΚΚΕ) υπερισχύει της ανθρώπινης ζωής ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *