«Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020» στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στο κτίριο «Αιμίλιος Ριάδης» στο χώρο της  Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Ομοσπονδία  Γούνας σε συνεργασία με την Ε.Δ.Η.Κ.Α.  Α.Ε., με τίτλο «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020» στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας .

Στην εκδήλωση αυτή τριπλή ήταν η επιτυχία της ανάδειξης της Ελληνικής Γούνας . Θετικά και άμεσα ανταποκρίθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος  Μάρδας  στις προτάσεις για την στήριξη της εξωστρέφειας που κατέθεσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την εξωστρέφεια του κλάδου και θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη στα σχέδια όλων των μονάδων του Υπουργείου Εξωτερικών για την υποστήριξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας παρουσίας στο εξωτερικό.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στήριξε το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020, το οποίο κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Περιφέρεια και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας από τους εμπλεκόμενους φορείς Γούνας και την Περιφέρεια. Επίσης, τόνισε ότι ξεκινάει η υλοποίηση του κατά προτεραιότητα από τους άξονες 1) Στήριξης των εργαζομένων, 2) Ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 3) Πιστοποίησης της Ελληνικής Γούνας, 4) Εξωστρέφειας και συνεχίζεται με τους υπόλοιπους τέσσερις, οι οποίοι είναι και αυτοί απαραίτητοι για την ανάδειξη του κλάδου της Γούνας . Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας του κλάδου.

Ακολούθησε επίδειξη μόδας με έτοιμα ενδύματα της εταιρίας Ε.Δ.Η.Κ.Α. Α.Ε., ενισχύοντας την προώθηση της Ελληνικής Γούνας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μετά από 40 χρόνια και αναδεικνύοντας έτσι ότι η Καστοριά και η Σιάτιστα αποτελούν πλέον το μοναδικό παραγωγικό κέντρο κατασκευής Γούνας στην Ευρώπη που αποτελεί το δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία μετά την ενέργεια.

1 2 3 4 5 6 8

 

Δείτε Επίσης

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ : Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων
ΔΕΗ

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ : Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων

Συνάδελφοι, Σας ανακοινώνουμε την πρώτη φάση ενημερωτικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιήσει το σωματείο μας. Στις συγκεντρώσεις μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι ανεξάρτητα εάν είναι μέλη του σωματείου, καθώς και

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, το οποίο βρίσκεται 4 χλμ. από την Τοπική Κοινότητα Χρωμίου του Δήμου Κοζάνης, οι

Διαβάστε περισσότερα »
Με ποδηλατοβόλτα στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έληξαν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στο Δήμο Εορδαίας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ποδηλατοβόλτα στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έληξαν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στο Δήμο Εορδαίας.

Με πορεία ποδηλάτων και προσωρινή – συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε κεντρικές οδούς, μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, έλαβαν τέλος χθες το απόγευμα οι δράσεις στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Eordaialive.com: Με ποδηλατάδα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Εορδαίας (βίντεο)

Ποδηλατάδα , κλήρωση  7 ηλεκτρικών πατινιών, και με το μήνυμα ημέρα χωρίς αυτοκίνητο , ”Ελάτε με το ποδήλατο σας. Ελάτε να περπατήσουμε” Κορυφώθηκαν σήμερα Τετάρτη 22/9  οι εκδηλώσεις για την

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida