Πτολεμαΐδα: «Φιλαναγνωστική χειραψία με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 2018

 

«Φιλαναγνωστική χειραψία με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο»

 

Η «Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας», ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας», το «Βιβλιολογείον, Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το «Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης» και οι εκδόσεις «Πατάκη» συνδιοργανώνουν Ετήσιο Κύκλο Προώθησης της Ανάγνωσης με καλεσμένο συγγραφέα τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Οι φιλαναγνωστικές χειραψίες, αφορούν ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και προώθησης της ανάγνωσης στην παιδική ηλικία. Μέσα από τα οργανωμένα εργαστήρια του προγράμματος αυτού τα παιδιά θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της γραφής της Λογοτεχνίας με βιωματικό τρόπο.

Θα λειτουργήσουν εργαστήρια «Δημιουργικής Γραφής», «Αφήγησης», «Πολυφωνικής ανάγνωσης», «Βιβλιοδεσίας», και «Κατασκευής παιχνιδιών».

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο, ενώ η γιορτή υποδοχής του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου θα αποτελέσει την κορύφωση των δράσεων και θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, στον υπαίθριο χώρο της Δ.Β.Π.

Παράλληλα θα λειτουργήσει κλειστή φόρμα δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας με τίτλο «Ο Τριγωνοψαρούλης πάει… Βιβλιοθήκη» που θα απευθύνεται σε όποια σχολεία της Εορδαίας επιθυμούν να συμμετέχουν στον ετήσιο κύκλο φιλαναγνωσίας.

Τα τμήματα Δημιουργικής Γραφής απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές από 16  μέχρι 24 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολ/δας (2463021154) & Σύλλογος Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (6984952548)

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida