«Επίσκεψη της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα στην Ακρινή και το εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V- Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων- Επίσκεψη στο κέντρο υγείας της Σιάτιστας»

«Επίσκεψη της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα στην Ακρινή και το εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V- Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων- Επίσκεψη στο κέντρο υγείας της Σιάτιστας»

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Ακρινή για να συνομιλήσει με τους κατοίκους και την κοινοτική αρχή για τις εξελίξεις στο θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Θεοχάρης Καζαντζίδης την ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ενώ έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων για την επόμενη ημέρα.

Η κ. Βέττα δεσμεύτηκε ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων για να αρθεί η δυστοκία και να εξευρεθεί μια άμεση και δίκαιη λύση. Επίσης, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα άμεσα, ώστε να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις για το ζήτημα της μετεγκατάστασης.

 

Παράλληλα, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας κ. Θεόδωρο Κακουλίδη και τον υπεύθυνο συνδικαλιστικής επιτροπής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Φάνη Καραμπίκα, επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, για να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας των εργαζομένων.

Στο εργοτάξιο, το οποίο λειτούργησε με περίπου 900 εργαζομένους (το 60% περίπου της συνολικής δυναμικότητας), συναντήθηκε με τον Διευθυντή κλιμάκιου επίβλεψης έργου κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά ενώ συνομίλησε με εργαζόμενους.

Η κ. Βέττα, ανέφερε ότι πρωταρχικό μέλημα όλων αποτελεί η προστασία των εργαζομένων και η διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος, όπως εξάλλου είχε καταγράψει στην κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει στις 24 Μαρτίου για το κλείσιμο του εργοταξίου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρχε συναντίληψη από όλους τους παριστάμενους, ενώ συζητήθηκαν και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

 

Επίσης, επισκέφθηκε το κέντρο Υγείας Σιάτιστας, όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια κ. Βάια Μουστάκα και τους εργαζομένους, με τους οποίους συζήτησε θέματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

Τέλος, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας για την συμπλήρωση 101 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων όπου και κατέθεσε στεφάνι για την απότιση φόρου τιμής.

 

 

pontiakos syllogos 2 pontiakos syllogos 1 siatista 2 siatista 1 ptolemaida v 2 akrini ptolemaida v 1

Κοινοποιήστε το άρθρο