Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΔΕΗ > 3×3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3×3
ΔΕΗ

3×3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3×3

Eordaialive Team
22/06/2023
Δεν υπάρχουν Σχόλια
4λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3
Κοινοποιήστε

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα 3×3 είχαν 2.500 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα 3×3 Schools powered by ΔΕΗ που διοργάνωσαν η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

tomiro

 

Η πρώτη φάση του 3×3 Schools powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 11 πόλεις της χώρας από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Μαθητές από 120 σχολεία δημιούργησαν 616 ομάδες και έπαιξαν 3×3 για ώρες γεμίζοντας ενέργεια τα γήπεδα σε Μεγαλόπολη, Καρδίτσα, Γιαννιτσά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Λαμία, Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

 

Η ΔΕΗ ένωσε δυνάμεις με την ΕΟΚ για την υλοποίηση του προγράμματος 3×3 Schools powered by ΔΕΗ με στόχο οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γνωρίσουν το άθλημα που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες» αλλά και να εντάξουν το πνεύμα του αθλητισμού και της ομαδικότητας στη ζωή τους, για σωματική, ψυχική και κοινωνική διάπλαση, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της κριτικής σκέψης, της πειθαρχίας και καλλιέργεια της ικανότητας διαχείρισης της νίκης και της ήττας.

 

Το πρόγραμμα 3×3 Schools powered by ΔΕΗ συνεχίζεται το φθινόπωρο σε 9 ακόμα πόλεις και συγκεκριμένα σε Κατερίνη, Δράμα, Ελασσόνα Λάρισας, Σέρρες, Φλώρινα, Αλιβέρι-Κύμης, Πέραμα, Κομοτηνή και Ιωάννινα.

 

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, τους υλοποιούν μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του 3×3 στην Ελλάδα. Σε αυτές, εκτός από το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ, περιλαμβάνονται δύο ακόμα διοργανώσεις. Το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball περιλαμβάνει τουρνουά σε πέντε πόλεις της περιφέρειας και έναν τελικό, ανοιχτό σε όλες και όλους, με έπαθλο τη συμμετοχή της νικήτριας ομάδας στο διεθνές τουρνουά της FIBA 3×3 Challenger 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι 11-12 Αυγούστου. Τα 3x3 Master Events είναι μία σειρά αγώνων με πέντε σταθμούς και έναν τελικό με έπαθλο τη συμμετοχή στο FIBA 3×3 World Tour Constanta 2023 στις 9-10 Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία.

 

3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

 

Παγκοσμίως, το 3×3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ, τουρνουά μπάσκετ 3×3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

 

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3×3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. To 3×3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης www.basket.gr

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 3x3 Schools powered by ΔΕΗ: 2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3x3

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 4η Έκθεση Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα! (βίντεο - φωτογραφίες)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 4η Έκθεση Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος στην Πτολεμαΐδα! (βίντεο – φωτογραφίες)

1λ ανάγνωσης
Η ΔΙ.Μ.Ε.Α στο International IP Enforcement Summit 2025 - Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α στο International IP Enforcement Summit 2025 – Καθοριστική η συμβολή της Ελλάδας στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας

3λ ανάγνωσης
ος: Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Σταυρόπουλο στα Γρεβενά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Σταυρόπουλο στα Γρεβενά

1λ ανάγνωσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραπλεύρως της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού (39) Πτολεμαΐδας - Ανατολικό - Πύργοι όρια Ν. Φλώρινας , Β/Α της Κοινότητας Ανατολικού , στη συμβολή της με αγροτική οδό (πλησίον Γυμνασίου Ανατολικού).
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραπλεύρως της Δευτερεύουσας Επαρχιακής Οδού (39) Πτολεμαΐδας – Ανατολικό – Πύργοι όρια Ν. Φλώρινας , Β/Α της Κοινότητας Ανατολικού , στη συμβολή της με αγροτική οδό (πλησίον Γυμνασίου Ανατολικού).

3λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?