19.5 C
Πτολεμαΐδα
21 Σεπτεμβρίου 2020eordaialive.com: ΔΕΗ - Τα... ''μπακαλοτεύτερα'' του Μάστερ πλαν, και οι καταστροφές του ''μπακαλόγατου'', κυρίου Μουσουρούλη
Επικαιρότητα

eordaialive.com: ΔΕΗ – Τα… ”μπακαλοτεύτερα” του Μάστερ πλαν, και οι καταστροφές του ”μπακαλόγατου”, κυρίου Μουσουρούλη

Τα μπακαλοτεύτερα του Μάστερ πλαν

Και οι καταστροφές του μπακαλόγατου, κυρίου Μουσουρούλη

Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση θα μπορούσε κανείς να ευθυμήσει και να διασκεδάσει με τα προσχέδια (εκεί είναι ακόμη στα προσχέδια) που θα συζητήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου οι  τιτλούχοι που θα διαμορφώσουν το Μάστερ-πλαν και την δίκαιη μετάβαση.

Χωρίς να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι τις έννοιες και την ορολογία, αυτών που τεχνοκράτες τους βάζουν να υπογράψουν, θα τα συγκεντρώσουν σε έναν τόμο και θα τον δώσουν στον πρωθυπουργό,  ο οποίος και αυτός αδυνατεί να καταλάβει μπερδεμένες και σύνθετες επιχειρηματικές έννοιες (αν τον ρωτήσει κάποιος τι επάγγελμα έκανες στην ζωή σου, θα απαντήσει πολιτικός).

Και μετά αυτός ο φάκελος θα υποβληθεί στα όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλα τα έχει αυτό το Μάστερ-πλαν  μέσα, την καθαρή ενέργεια, την βιομηχανία, την βιοτεχνία το εμπόριο, την έξυπνη αγροτική παραγωγή, τον βιώσιμο τουρισμό, καθώς και την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Δεν έχει μείνει τίποτε απ’ έξω, ασφαλώς σκοπός  του Γκόρτσου (θυμάστε τον Παπαγιανόπουλο σε ρόλο κομματάρχη στην ταινία με την Καρέζη, Τζένη- Τζένη) είναι να εντυπωσιάσει με τις ανοησιολογίες του!! Παίρνει όλες τους τομείς οικονομικής ανάπτυξης τους βάζει στο μπλέντερ και μετά εν είδει Αφροδίτης σερβίρονται στα κορόιδα, σε εμάς δηλαδή.

Διαβάζουμε: «Σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις εργασίας, εκτιμάται πως άμεσα θα δημιουργηθούν περίπου 5.100 θέσεις εργασίας και έως 6.400 έμμεσες και προκαλούμενες θέσεις».

Προσέξτε αγαπητοί φίλοι, η ΔΕΗ στον Νομό Κοζάνης, άμεσα και έμμεσα έδινε εργασία σε 30000 ανθρώπους, τα πολιτικά λαμόγια καταστρέφουν αυτές τις θέσεις και μετά έρχονται και υπόσχονται 5.100 έως 6.400 θέσεις εργασίας, νούμερο υποδεέστερο, το οποίον είναι εντελώς αυθαίρετο , δεν προκύπτει από πουθενά……

Συζητούν οι δυο μπακάληδες κύριος Μουσουρούλης και Χατζηδάκης, πόσες θέσεις να βάλουμε? Και λέει ο ένας στον άλλον βάλε 6000 καλά είναι, θα εντυπωσιάσει.

Α ναι, κάπου στο βάθος είναι και το απλανές βλέμμα του Υπουργού υπανάπτυξης του κυρίου Άδωνη.

Οι συντάκτες του κειμένου εντοπίζουν ανάγκη μέτριας ή υψηλής επανακατάρτισης για περισσότερους από 2600 εργαζομένους σε τρεις τομείς ειδικοτήτων:

1) Φυτοκόμοι, γεωπόνοι, οινοπαραγωγοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι

2) Επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού

3) Λοιπό διοικητικό προσωπικό

Απίστευτες αερολογίες, ασυνάρτητα επαγγέλματα με το μέλλον της περιοχής, φυτοκόμοι τι σημαίνει άραγε; Οινοπαραγωγοί, από πού προκύπτουν στον Νομό Κοζάνης, υπαρχουν στον νομό Φλωρίνης με την συνεχώς κακοποιημένη ποικιλία ξινόμαυρο. Επαγγελματίες τουρισμού… Μάλλον θα μας κάνει ο παρατρεχάμενος του κυρίου Μητσοτάκη, ημιορεινή Μύκονο. Λοιπό διοικητικό προσωπικό… αυτό πάλι τι να σημαίνει;

Τέλος ο κύριος Μουσουρούλης επισήμανε πως τα σίγουρα χρήματα αυτή τη στιγμή, χωρίς τις μοχλεύσεις, αγγίζουν τα 1,7 δις. Ευρώ και όπως τόνισε το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί προς τα πάνω.

Αγαπητοί φίλοι και θαυμασταί του καταστροφικού Κυρίου Μητσοτάκη και της παρέας του, κύριε Περιφερειάρχη, Δήμαρχοι, βουλευταί, κομματικοί μηχανισμοί, αυλοκόλακες δημοσιογράφοι ,αυτά ήταν χρήματα που έμπαιναν κάθε χρονο στον Νομό από την οικονομική δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Το Γκόρτζος -Γκόρτζος τελείωσε, ο λαός σας την έχει στημένη.

eordaialive.com: ΔΕΗ - Τα... ''μπακαλοτεύτερα'' του Μάστερ πλαν, και οι καταστροφές του ''μπακαλόγατου'', κυρίου Μουσουρούλη

 

 Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ακολουθήστε το Eordaialive.com στο Facebook