ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Συνάδελφοι,
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως συνδιοργανωτής, που έγινε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 29/11/2021 για το θέμα της φορολόγησης των περικοπών του ενδεκάμηνου (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016).

Επίσης ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ και στην συνάντηση που έγινε στην συνέχεια με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Όταν του είπαμε το θέμα της συνάντησης μας απάντησε: «ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ».
Είναι όμως αναδρομικά από παράνομες περικοπές και τα οποία αναδρομικά μας τα δώσατε μετά από 5-6 χρόνια και μάλιστα άτοκα παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων που επιδικάζουν και τόκους. «Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων» μας απάντησε.

Αφού σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων γιατί δεν δίνεται και τις περικοπές δώρων και επικουρικών που αποφάσισε το ΣΤΕ; «Για εμάς υπάρχει άλλη ανάγνωση της απόφασης» μας απάντησε.

Γιατί καταργήσατε την 13η σύνταξη;

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ».

Μα τι λέτε. Τον σχετικό νόμο τον ψηφίσατε και εσείς και μάλιστα ο Κ Μητσοτάκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ το 2019 είπε ότι θα την δόση γι’ αυτό εξάλλου εγγράψατε το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020. «Ουδέποτε ο Κ Μητσοτάκης είπε κάτι τέτοιο». Με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και αφού χρησιμοποιήσατε αυτά τα χρήματα για να καλύψετε κενά όπως να δώσετε πίσω τις περικοπές, πήρατε λεφτά από χαμηλοσυνταξιούχους και τα δώσατε σε συνταξιούχους πάνω από 1000€.

«Ναι είναι αλήθεια διότι οι συνταξιούχοι κάτω των 1000€ δεν είχαν υποστεί περικοπές».
Πιστεύετε δηλ. ότι τα 250€ που δίνεται τώρα σε συνταξιούχους κάτω των 450€ χωρίς άλλο εισόδημα θα τους ανακούφιση με αυτήν την ακρίβεια και τις αυξήσεις;

«Αυτές είναι οι δημοσιονομικές δυνατότητες» μας απάντησε. Επίσης στο τέλος μας είπε και ένα τρελό. «Μην μιλάτε και πολύ (δηλ. εσείς οι συνταξιούχοι)γιατί οι εργαζόμενοι σας πληρώνουν».
Βέβαια αυτό που είπε χρήζει ανάλυσης, είναι πολύ σοβαρό και δεν βάλαμε τα γέλια γιατί η θέση της ΝΔ είναι γνωστή για την κοινωνική ασφάλιση.

Συνάδελφοι,
Εμείς δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε και ζητάμε από την κυβέρνηση:

Α) Να ψηφίσει διάταξη για την μη φορολόγηση των συγκεκριμένων αναδρομικών, να επιστρέψει σε όσους έχουν ήδη φορολογηθεί με τροποποιητικές δηλώσεις τα χρήματα τους και να συμψηφίσει τα συγκεκριμένα ποσά με επερχόμενα χρέη.

Β) Να επαναφέρει την καταργημένη διάταξη του Ν4611/19 άρθρο 120 για την 13η σύνταξη και να μην μοιράζει επιδόματα πείνας.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ.

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 

Για το Δ/Σ

Ο Προέδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημάκης Αναστάσιος  Λόφτσαλης Παναγιώτης

 

 

img 0851 img 0850

 

Μία Απάντηση

 1. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι όταν ψηφίζει για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως αποδεικνύεται, ως αντιπολίτευση ένα νόμο μπορεί να τον καταργεί ως κυβέρνηση, στις δημοκρατίες δεν κοροϊδεύει το λαό, αλλά τον ίδιο τον εαυτό της!
  Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι μπορεί να δίνει όποια ερμηνεία της βολεύει κάθε φορά σε έναν νόμο, τότε καταργεί την ουσιαστική έννοια της δικαιοσύνης!
  Αν εκτιμά η κυβέρνηση ότι σε δυο χρόνια πανδημίας δεν πρόσφεραν οι συνταξιούχοι, δεν κάνει σωστούς υπολογισμούς. Δώσαμε κύριοι όπως ίσως θα to έχετε προϋπολογίσει, πλησιάζουμε τις 20.000 χιλ “θυσίες” ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και αυτών έστω των ανύπαρκτων κοινωνικών παροχών σας. Τρίβει κάποιος από ικανοποίηση τα χέρια του;
  Αν βολεύει στην κυβέρνηση η άποψη, ότι με την αυξανόμενη ακρίβεια της ζωής οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται αναπροσαρμογής αποδοχών, αλλού είναι…..
  Αν πάλι ο κ Σταικούρας επιθυμεί να είναι δίκαιος ως προς την φορολόγηση όλων, ας πράξει τα δέοντα και με τους συνειδητούς νυν και μακροχρόνια μεγαλοοφειλέτες ….
  Κρατείστε τις απόψεις σας κ Σταικούρα …. Όμως είναι γνωστό, ότι σπείρεις θα θερίσεις …… Έτσι γίνεται πάντα ….. Οι βασικοί κανόνες της ζωής δεν ανατρέπονται με διατάγματα ή νόμους …. Ραντεβού σε λίγους μήνες, τα λέμε ….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida