Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πτολεμαΐδα: Απλήρωτοι για τέσσερις μήνες δώδεκα πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι

Πτολεμαΐδα: Απλήρωτοι για τέσσερις μήνες δώδεκα πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Θέμα επιβίωσης τίθεται για δώδεκα πρώην εργολαβικούς εργαζομένους στο Νότιο Πεδίο οι οποίοι απολύθηκαν στις 12 Μαρτίου και παραμένουν άνεργοι χωρίς μέχρι σήμερα να τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί τεσσάρων μηνών και οι υπερωρίες, με το οφειλόμενο ποσό να ανέρχεται στις 3.000 ευρώ για κάθε έναν.

Όπως υποστηρίζουν, η εταιρεία που τους απασχολούσε έχει λάβει από τη ΔΕΗ τη σχετική επιδότηση και δεν την έχει αποδώσει επικαλούμενη αδυναμία αποπληρωμής των οικονομικών της υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι να απευθύνονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ και στην Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης, πιέζοντας για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, χωρίς μέχρι σήμερα οι προσπάθειές τους να έχουν αποδώσει.

Αναφέρουν ότι οι εργασιακές συνθήκες στα ορυχεία είναι “τριτοκοσμικές”, τα μεροκάματα εξαιρετικά χαμηλά, και οι εργοδότες περικόπτουν ώρες και μισθούς, τη στιγμή που οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες με παιδιά και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους.

Μαίρη Κεσκιλίδου

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida