ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή στον Δ_ντη κ. Δαμάσκο για διευθέτηση προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κατά τη μετάβαση στον νέο ασφαλιστικό φορέα Generali

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τη δράση «Ώρα της Γης»

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΔΕΗ ΕΝΕΡΓΙΑ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τη δράση «Ώρα της Γης»

 

 

Τα τελευταία 15 χρόνια, η δράση «Ώρα της Γης» αποτελεί μια ευκαιρία για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να ενώσουν τη φωνή τους και να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουν έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Φέτος η «Ώρα της Γης», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου (στις 20.30), εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως, η τροφή μας αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, καθώς οι  διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά. Η Γη είναι αυτή που μας προσφέρει όλα όσα έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε, καθώς για την παραγωγή της τροφής μας απαιτούνται πολύτιμοι φυσικοί πόροι, όπως είναι η γη και το νερό.

Ποτέ δεν είναι αργά για να κατανοήσουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος περνάει και μέσα από το πιάτο μας, αλλά και ποτέ δεν είναι αργά για να καταλάβουμε πως στο όνομα του επιδιωκόμενου «μοντέλου βιωσιμότητας» δεν είναι δυνατόν να ισοπεδώνουμε τα πάντα και δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται λογικές που δεν μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, από τη πρώτη στιγμή συμμετείχε στη συγκεκριμένη δράση, όχι για να αποδείξει τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες (αυτό το κάνει με τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει), αλλά για να δώσει έμφαση στην ανάγκη της ατομικής βελτίωσης σε καθημερινή βάση, καθώς οι ακραίες επιλογές δεν αποτελούν πανάκεια απόδειξης των οικολογικών μας ευαισθησιών.

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.