Νέα δεδομένα για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας Μεγαλόπολη 3 εντός του 2021, όπως σχεδίαζε η ΔΕΗ καλεί την επιχείρηση με επιστολή του ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού ΑΔΜΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα ο ΑΔΜΗΕ στην επιστολή του ενημερώνει ότι δε συναινεί στο ενδεχόμενο να επισπευσθεί η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων σε σχέση με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ για το διάστημα 2021 – 2023, επικαλούμενος λόγους ασφάλειας προμήθειας του συστήματος.

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαχειριστής αναλύει εκτενώς τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε το πρόωρο σβήσιμο του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων έως το τέλος του καλοκαιριού, δηλώνοντας την αντίθεσή του προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράλληλα ο διαχειριστής δηλώνει αρνητικός και στην προοπτική να επισπευσθεί η απόσυρση της μονάδας Μεγαλόπολη 3, επικαλούμενος την πρόσφατη επικαιροποίηση της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος, σύμφωνα με την οποία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η κρισιμότερη περίοδος από πλευράς ασφάλειας προμήθειας είναι η διετία 2021 – 2022 και ιδίως το 2021.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ το ηλεκτρικό σύστημα θα καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτο στην περίπτωση που αφαιρεθεί πρόσθετη θερμοηλεκτρική ισχύς χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη προσθήκη νέου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού. Η πρώτη νέα προσθήκη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται στα τέλη του 2021, αρχές 2022 με τη νέα μονάδα φυσικού αερίου που κατασκευάζει η Mytilineos.                                          capital. gr

 

Δείτε Επίσης

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων - Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις
ΔΕΗ

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων – Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων – Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις   Διπλασιασμό του βοηθήματος για

Διαβάστε περισσότερα »
Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα - Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη - Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.      

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ( βίντεο)

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.    

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ( πλανα- βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ( πλανα- βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα »
Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος
ΔΕΗ

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος   Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μέτρων για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας

Διαβάστε περισσότερα »
ΡΑΕ: Αυτά είναι τα προτεινόμενα νέα έντυπα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΕΗ

ΡΑΕ: Αυτά είναι τα προτεινόμενα νέα έντυπα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

ΡΑΕ: Αυτά είναι τα προτεινόμενα νέα έντυπα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας Έρχονται αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου του 2022 στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών καθώς θα υπάρχουν τρία

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida