Έντονο παρασκήνιο, εσωτερικές τριβές και αιχμές για «μυστική διπλωματία» σημάδεψαν την τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Αφορμή στάθηκε το πρόσφατο ραντεβού στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό, στο οποίο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Παναγιώτης Κεπατσόγλου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης.
Τουλάχιστον τρεις Δήμαρχοι της περιοχής εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον κ. Κεπατσόγλου, καταγγέλλοντας ότι παραγκωνίστηκαν, καθώς δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση ή σύσκεψη για να καθοριστεί η ατζέντα.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, φανερά ενοχλημένος από τις κατηγορίες, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας πως το ραντεβού κλείστηκε αιφνιδιαστικά από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο. Το αποκορύφωμα, ωστόσο, του φιάσκου κρύβεται στη διάρκεια της συνάντησης: κράτησε μόλις 7 λεπτά! Όπως παραδέχτηκε ο κ. Κεπατσόγλου, δεν προέκυψε καμία νέα δέσμευση, το μόνο που έγινε ήταν να υπενθυμίσουν το υπόμνημα της 23ης Ιουλίου στο οποίο «με κόκκινα γράμματα αναφέρεται ότι δεν έγινε τίποτε».
Στο στόχαστρο της κριτικής, έστω και έμμεσα, μπαίνει ξεκάθαρα και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης. Η παρουσία του ανώτατου θεσμικού παράγοντα της Δυτικής Μακεδονίας σε μια συνάντηση 7 λεπτών, που έληξε χωρίς να δοθεί καμία απολύτως απάντηση για το φλέγον ζήτημα της παράτασης των λιγνιτικών μονάδων, εκθέτει ανεπανόρθωτα την εκπροσώπηση της περιοχής. Η αδυναμία άσκησης ουσιαστικής πίεσης στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνδυασμό με την απουσία εσωτερικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους, δημιουργεί έντονο εκνευρισμό και αφήνει βαριές σκιές για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών της ηγεσίας απέναντι στην κεντρική εξουσία.







