Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Συνδυασμός Συνεταιριστικής Συνεργασίας -Τη Δευτέρα 26-8-2024, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

9λ ανάγνωσης
Συνδυασμός Συνεταιριστικής Συνεργασίας -Τη Δευτέρα 26-8-2024, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Με λύπη είκοσι ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – Π.ΣΥ.Π /Δ.Ε.Η -Κ.Η.Ε  – Π.ΣΥ.Π /Δ.Ε.Η που έχουν  προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 09 και 10 Σεπτεμβρίου 2024 είμαστε αναγκασμένοι με αυτό τον τρόπο να ενημερώσουμε τα μέλη ότι δεν υφίσταται διαφάνεια στις εκλογές. Δεν γνωρίζουμε τις λίστες των εκλογικών καταλόγων και φυσικά ούτε τον τρόπο με τον οποίο αυτές έχουν διαμορφωθεί. Λίγες ημέρες πριν τα μέλη προσέλθουν στις κάλπες,  ο Συνδυασμός μας δεν έχει λάβει ακόμα από τη διοίκηση τους εκλογικούς καταλόγους ούτε και απαντήσεις σχετικά με τα κριτήρια που έχουν ενημερωθεί οι κατάλογοι μελών.  Από την άλλη πλευρά η Διοίκηση του Συνεταιρισμού ρισκάροντας ακόμα και τη νομιμότητα των εκλογών, αρχικά αρνήθηκε πεισματικά να δώσει τους καταλόγους ψηφοφορίας επικαλούμενη δήθεν προσωπικά δεδομένα των μελών και σήμερα δέχθηκε να τους δώσει αφού πείστηκε τόσο ότι είναι λογικό να ζητάμε κατάλογο των εκλογέων μας όσο και για τη νομιμότητα του αιτήματος αφού παρείχαμε όλα διαπιστευτήρια ότι διαθέτουμε τον ίδιο μηχανισμό προφύλαξης των προσωπικών δεδομένων που διαθέτει και η Διοίκηση του Συνεταιρισμού , ωστόσο ουδέν έπραξε διαταράσσοντας και πάλι τη νομιμότητα.  Το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων έχει κριθεί ενώπιον των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και δεν υφίσταται τέτοιο κώλυμα στην εκλογική διαδικασία υπό τους όρους και τις επιφυλάξεις που έχουν διαμορφωθεί και για τις εθνικές εκλογές. Η Αρχή, η οποία αναγράφεται και στην ιστοσελίδα της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, είναι ότι το δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν είναι δυνατό να πλήξει άλλα δικαιώματα όπως του εκλέγειν και του εκλέγεσθε με συνείδηση ή των συνεταιριστικών δικαιωμάτων.  Γνωρίζοντας το νόμο και καταδικάζοντας την στάση της Διοίκησης του Συνεταιρισμού, ο συνδυασμός Συνεταιριστική Συνεργασία, του οποίου ηγείται ο γνωστός σε όλους Νίκος Χατζάρας προτίθεται στην περίπτωση που η διοίκηση δεν απαντήσει και σήμερα (όπως έχει υποσχεθεί) στα δίκαια αιτήματα του συνδυασμού, που μόνο στόχο έχουν την με ίσους όρους για όλους πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία, να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εντός της εβδομάδας προκειμένου να διασφαλιστεί το Συνταγματικό δικαίωμα των μελών του Συνεταιρισμού, να προσέλθουν με απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση στις κάλπες.

Όσα μέλη επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ας το πράξουν στο email:      και στο τηλέφωνο :

 

«ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ του ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – Π.ΣΥ.Π /Δ.Ε.Η -Κ.Η.Ε  – Π.ΣΥ.Π /Δ.Ε.Η

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ  ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ( κατάλογος Ψηφοφορίας)  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑΣ

 

Του Συνδυασμού με την επωνυμία Συνεταιριστική Συνεργασία  ο οποίος κατέθεσε ψηφοδέλτιο σύμφωνα με το νόμο την 7-8-2024 ενώπιον της ΚΕΦΕΠ

 

Κοινοποίηση στην ΚΕΦΕΠ

Ημερομηνία, 13/8/2024

 

Σε συνέχεια της απάντησης σας με αριθμό πρωτοκόλλου 244 /5-8-2024 έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω ώστε πραγματικά να οδηγηθούμε σε μια εκλογική διαδικασία την οποία θα διέπουν οι αρχές του Συντάγματος, του συνεταιρισμού , του κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων υπό τον όρο ότι δεν  καταπατώνται με αυτό το πρόσχημα  Συνταγματικά δικαιώματα κ.α.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ως άνω αναφερόμενου συνεταιρισμού, όλα τα μέλη τους συνεταιρισμού έχουν ίδια συμμετοχή στις δράσεις και τις επισφάλειες του συνεταιρισμού  και ίση δυνατότητα πρόσβασης σε έγγραφα. ‘Άλλωστε  η βασική συνεταιριστική αρχή είναι ότι τα μέλη είναι ίσα και η διοίκηση εκπροσωπεί μόνο ενώπιον τρίτων το συνεταιρισμό. Συνεπώς πέραν πάσης αμφιβολίας έχουμε δικαίωμα να λάβουμε γνώση των ενεργών μελών του Συνεταιρισμού αλλά και αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις, τα κριτήρια με τις οποίες επήλθαν οι τροποποιήσεις και οι μεταβολές ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το Δ.Σ. έχει χειριστεί τα ζητήματα αυτά με διαφάνεια και έχει διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Σας δηλώνουμε ότι ακόμα και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Προσωπικών δεδομένων γίνεται ρητή μνεία ότι όταν η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι αναγκαία για την εκτέλεση δημοσίου συμφέροντος ή άσκησης δημόσιας εξουσίας, όταν η επεξεργασία είναι αναγκαία για την εκτέλεση σύμβασης, όταν η επεξεργασία είναι εκ του νόμου αναγκαία για την εκπλήρωση εκ του νόμου υποχρέωσης, τότε η επεξεργασία είναι και νόμιμη και θεμιτή. Εν προκειμένω ο συνδυασμός μας , θα έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει το Συνταγματικό του Δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθε με τους ίδιους όρους που θα συμμετέχει και ο δικός σας συνδυασμός  ο οποίος έχει απεριόριστη πρόσβαση στα στοιχεία. Κατά παράβαση των συνεταιριστικών αρχών και του καταστατικού μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε εμάς η λίστα Μελών.

Ευθύς εξ αρχής δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία παραβίαση των Συνταγματικών και Συνεταιριστικών αρχών κατ’ αυθαίρετη ερμηνεία και χωρίς τεκμηριωμένη γνώμη.

Προκαταβολικώς δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που εντός τριών ημερών δεν λάβουμε τη λίστα των μελών και τα κριτήρια εκκαθάρισης της θα στραφούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης για την προστασία τόσο των δικών μας δικαιωμάτων όσο και των μελών μας.

Επί της νομιμότητας του αιτήματος .

 

Α) Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων ( GDPR) Καν. ( ΕΚ ) 2016/679 , τέθηκε σε εφαρμογή το έτος 2018 και έχει καθολική ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει δε πολλές δραστηριότητες ιδιωτικών και δημοσίων φορέων που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για την επιδίωξη των σκοπών τους .

Ακόμα και αν ξεχάσουμε τις Συνεταιριστικές Αρχές που δηλώνουν ότι όλα μέλη είναι ίσα και εστιάσουμε στις διατάξεις των κανόνων των εκλογών θα διαπιστώσουμε ότι ακόμα και στις Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές οι συνδυασμοί λαμβάνουν γνώση του καταλόγου ψηφοφορίας.

Ο κάθε συνδυασμός και οι υποψήφιοι του ( κατ’αναλογία και των Εθνικών εκλογών και των Ευρωεκλογών κ.α ) για όλα τα δεδομένα που λαμβάνουν , διατηρούν , διαχειρίζονται και εν γένει επεξεργάζονται όσο διαρκεί η οργάνωση της ίσης συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία κατά την προεκλογική περίοδο, είναι και υπεύθυνοι επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και υπεύθυνοι για τη διασφάλιση, την προστασία και την ορθή διαχείριση τους.

Ερμηνεύοντας τον Κανονισμό ( ΕΚ ) 2016/679 κάθε αιτών έχει α) υποχρέωση να δικαιολογεί για ποιο λόγο χρειάζεται τα δεδομένα που αιτείται,  β) κατά την επικοινωνία του υποχρέωση να ενημερώνει γιατί κατέχει τα στοιχεία του προσώπου και γ) να τηρεί αρχείο δραστηριοτήτων επεξεργασίας.

Εν προκειμένω ο συνδυασμός έχει ορίσει υπεύθυνο και αντικαταστάτη αυτού, για την διασφάλιση της ομαλής χρήσης των προσωπικών δεδομένων των μελών του Συνεταιρισμού και μελών του εκλογικού σώματος, τον υποψήφιο κο Χατζάρα Νικόλαο και τον Κο Γεώργιο Πεθεριώτη έχει υιοθετήσει επί της αρχής, το πρωτόκολλο διασφάλισης δεδομένων του Συνεταιρισμού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Ως εκ τούτου και για όλους τους παραπάνω λόγους  και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και σύμφωνα με τους νόμους διεξαγωγή των εκλογών της 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου 2024 θα πρέπει ως την Παρασκευή 16/8/2024 να έχει περιέλθει σε γνώση μας η λίστα των μελών ψηφοφορίας ( κατάλογος εκλογέων- κατάλογος μελών ψηφοφορίας ) και τα κριτήρια ενημέρωσης της.

 

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας,

 

Με τιμή,

Νικόλαος Χατζάρας

Γεώργιος Πεθεριώτης »

 

 

 

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *