Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Το πράσινο φως παίρνει το αιολικό στο Μπούρινο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

2λ ανάγνωσης
Το πράσινο φως παίρνει το αιολικό στο Μπούρινο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της  Δυτ. Μακεδονίας, τις αρνητικές αποφάσεις της Περιφέρειας και των  όμορων Δήμων, Κοζάνης, Γρεβενών και Βοΐου, τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ του έργου, έρχονται δημόσιες υπηρεσίες και δίνουν το πράσινο φως για την υλοποίησή του έργου εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στο Μπούρινο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, χορηγεί υπό όρους στην «Green Velocity 4 Ι.Κ.Ε»  την άδεια εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού ισχύος 23,4 ΜW στην ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου, τον Ντρισινίκο.

Κι όλα αυτά γίνονται ενόσω τεχνηέντως καθυστερεί η δημοσίευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για το Μπούρινο, η οποία έχει εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον βιολόγο- ορνιθολόγο Δημήτριο Μπούσμπουρα, η οποία μελέτη προτείνει να χαρακτηριστεί ο Μπούρινος ως Ζώνη Προστασίας στην οποία τέτοιου είδους έργα θα ήταν ασύμβατα.

Όμως, όσες εγκρίσεις κι αν πάρει το έργο, όσα πράσινα φώτα κι αν του ανάψουν, ένα είναι σίγουρο, θα προσκρούσει στην αντίδραση του κόσμου που θεωρούν τον Μπούρινο ιερό και θα τον υπερασπιστούν με κάθε τρόπο.

Κάτω λοιπόν, τα χέρια από τον Μπούρινο.

Από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Αιολικών στο Μπούρινο.

https://www.newmoney.gr/roh/palmosoikonomias/energeia/greenvelocity-4-elaveprasinoipoorousapotoippogiatoeolikoton-234-mw/

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *