Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Εναρκτήρια εκδήλωση του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας SYNERGiNN EDIH.

2λ ανάγνωσης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Εναρκτήρια εκδήλωση του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας SYNERGiNN EDIH.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, στις εγκαταστάσεις της Νέας Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση (kick off meeting) του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας – SYNERGiNN EDIH, οι υπηρεσίες του οποίου επικεντρώνονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου τομέα στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της ψηφιακής τους ωριμότητας. Στη χώρα δραστηριοποιούνται επτά τέτοιοι κόμβοι καλύπτοντας ο καθένας τον δικό του τομέα, από την ενέργεια μέχρι την υγεία. Οι υπηρεσίες του SYNERGiNN EDIH εστιάζουν σε δύο κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας: την Ενέργεια και το Περιβάλλον, προκειμένου να αξιοποιηθεί το απόθεμα γνώσης και εμπειρίας που υπάρχει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εδώ και δεκαετίες.

Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή κ. Στέργιο Μαρόπουλο, ενώ στο εταιρικό του σχήμα συμμετέχουν επίσης ένα Ερευνητικό Κέντρο, δύο πάροχοι τεχνολογίας, τρία clusters, τέσσερεις βιομηχανικοί εταίροι, ένας δημόσιος περιφερειακός οργανισμός και δύο επιμελητήρια, όλοι από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τα μέλη του SYNERGiNN EDIH έχουν εμπειρία σε τομείς όπως τα έξυπνα δίκτυα, η προγνωστική συντήρηση, η βελτιστοποίηση διεργασιών, η διαχείριση ενέργειας, η Βιομηχανία 4.0, η κυκλική οικονομία, η βιοοικονομία και οι εφαρμογές έξυπνων πόλεων, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες βασίζονται στην τεχνογνωσία του Κόμβου στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), τα Μεγάλα Δεδομένα (BD), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) και την Κυβερνοασφάλεια (CS).

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Εναρκτήρια εκδήλωση του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας SYNERGiNN EDIH. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Εναρκτήρια εκδήλωση του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας SYNERGiNN EDIH.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *