Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Διαφωνία μετεωρολόγων για τα επικίνδυνα φαινόμενα των επόμενων ωρών – Τι θα συμβεί μετά τον καύσωνα

5λ ανάγνωσης
Διαφωνία μετεωρολόγων για τα επικίνδυνα φαινόμενα των επόμενων ωρών - Τι θα συμβεί μετά τον καύσωνα

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία, με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να αναμένονται από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Κλεαρχο Μαρουσάκη. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας θα δώσουν τη θέση τους σε χαλαζοπτώσεις, βροχές και θα έχουμε «καιρική αστάθεια».

Ο μετεωρολόγος του OPEN προειδοποιεί για απότομη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυξημένη προσοχή. Όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την πρόγνωση, ως προς το σκέλος της επικινδυνότητας, με ένα νέο καιρικό beef να ανοίγει.

Σύγκεκριμένα, στις προειδοποιήσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα, ο μετεωρολόγος κ. Γιώργος Τσατραφύλλιας έχει διαφορετική άποψη, κάνοντας λόγο για fake news.

Όπως έγραψε στο Facebook, «κανένα μπουρίνι και καμιά επικίνδυνη καταιγίδα δεν θα εκδηλωθεί το Σ/Κ .Κάπου να υπάρχει και ένα μέτρο, και να διασταύρωνεται η πληροφορία.#fakenews».

 

 

Ο κ. Μαρουσάκης δεν έχει απαντήσει στα σχόλια προς το παρόν

Αναοφρικά με τη σημερινή ημέρα ανέφερε πως θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει τους 40 με 43 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα.

Στη συνέχεια τόνισε πώς: «Είναι ίσως η τελευταία ημέρα που θα έχουμε αυτή τη γενικευμένη ζέστη γιατί από αύριο στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το τέλος της ημέρας στα ανατολικά και νότια θα συναντήσουμε σημαντικά πτώση του υδραργύρου ακόμα και καταιγίδες επικίνδυνες για τη βόρεια Ελλάδα».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον καιρό τις επόμενες ημέρες είπε ότι από αύριο θα αρχίσει να εκτοπίζεται αυτή η θερμή αέρια μάζα που βρίσκεται στη χώρα.

Μάλιστα ανέφερε ότι ένα ψυχρό μέτωπο θα ακολουθήσει αυτές τις πολύ θερμές αέριες μάζες και θα τις εκτοπίσει σε Τουρκία και Κύπρο.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Καθώς θα γίνει αυτή η σύγκρουση του ψυχρότερου με θερμότερου αέρα θα αναπτυχθεί έντονη αστάθεια, άρα θα έχουμε επικίνδυνες καταιγίδες αύριο το απόγευμα, ιδιαίτερα προ την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου – βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα έχουμε έντονους κεραυνούς.

Θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από τις θάλασσες όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, καθώς οι κεραυνοί πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα και έχουν αφήσει και νεκρούς με τέτοιες καταιγίδες που εκδηλώνονται έτσι ξαφνικά.

Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι άνεμοι άρα προσοχή και στα μπουρίνια.

Αυτός ο βορειοδυτικός άνεμος, θα ενισχυθεί και θα αφορά το σύνολο της χώρας μας και καθώς θα βρει αυτήν την ξηρή και θερμή επιφάνεια, θα είναι πιο εύκολο να την εξαπλώσει άμα βρει κάποια φωτιά.

Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί κατά την αυριανή ημέρα καθώς θα λάβει χώρα αυτό το πέρασμα των ψυχρών αέριων μαζών οι οποίες καθώς θα συγκρουστούν με την πιο θερμή που θα έχουμε στη χώρα μας, θα δημιουργήσουν τον άστατο καιρό και τα επικίνδυνα αυτά καιρικά φαινόμενα.

Θα πάμε σε πιο ομαλές συνθήκες με τον υδράργυρο να να προσεγγίζει Σάββατο και Κυριακή τους 36 βαθμούς Κελσίου και έτσι να μένουμε μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κοντα στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σίγουρα πάμε σε έναν πιο φυσιολογικό καιρό θερμοκρασιακά για την εποχή», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

 

 

Η ΕΜΥ δείχνει 43άρια, αλλά ο καύσωνας ίσως τελειώσει άμεσα

Για την πιο δύσκολη ημέρα του Ιουνίου μιλούν εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι, με τη θερμοκρασία την Πέμπτη να χτυπά και πάλι 40άρια και 43άρια, όμως, 2 παράγοντες μπορεί να φέρουν το πρόωρο τέλος του καύσωνα.

Οι δύο παράγοντες που ίσως καταφέρουν να συγκρατήσουν το ράλι του υδραργύρου είναι η αφρικανική σκόνη και η συννεφιά που απλώνονται πάνω από την Ελλάδα. Άλλωστε αυτοί οι 2 ήταν που έβαλαν φρένο στη θερμοκρασία που κατέγραψαν οι σταθμοί στην Αθήνα την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος μπορεί να σωθούμε και σήμερα, τουλάχιστον από τα 43άρια, καθώς επικρατούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες. Επεσήμανε, πως οι θερμοκρασίες που δίνει αυτή τη στιγμή η ΕΜΥ βασίζονται σε μοντέλα που δεν έχουν υπολογίσει την σκόνη.

Την ίδια άποψη εξέφρασε με tweet του και ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολλυδάς, τονίζοντας πως μπορεί να συμβεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, εκτός από την Αθήνα.

 

 

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, πάντως, σε όλη τη χώρα εκτός από τα βόρεια θα έχουμε 40άρια.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως την Παρασκευή τελειώνει ο καύσωνας ,με τη θερμοκρασία να πέφτει κι άλλο, ενώ μπουρίνια θα ξεσπάσουν από το βράδυ της Παρασκευής στη βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη. Το Σάββατο οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλύτερες με τον υδράργυρο στους 33 βαθμούς, ενώ την Κυριακή θα ανέβει ακόμη λίγο, γύρω στους 35 βαθμούς.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *